Disney+ redueix catàleg per afrontar la pèrdua de subscriptors

La plataforma eliminarà més de 40 títols i preveu incrementar el cost de la quota sense anuncis en el futur

Categories:

Redacció

La primera onada d'obres que marxen del catàleg inclou sèries com 'Willow' o 'Marvel: Proyecto Heroes'
La primera onada d'obres que marxen del catàleg inclou sèries com 'Willow' o 'Marvel: Proyecto Heroes' | Mika Baumeister (Unsplash)

El passat 11 de maig, Disney va anunciar que la seva plataforma de continguts en streaming, Disney+, havia experimentat una caiguda de quatre milions de subscriptors arreu del món, la primera pèrdua d’usuaris des que es va estrenar el servei. Davant d’aquesta situació, que va suposar una davallada del 9% del preu de les accions, l’empresa ha decidit començar a retirar sèries i pel·lícules del seu catàleg i reduir la inversió en nous projectes originals.

Les primeres obres que marxaran de l’oferta de Disney+ i de Hulu, també propietat del conglomerat, ho faran aquest mateix divendres 26 de maig. Són un total de 43 títols, entre els quals es troben les sèries Willow, Y: el último hombre, Pistol, Al otro lado del instituto, El mundo según Jeff Goldblum o Marvel: Proyecto Heroes.

Aquest moviment se sumarà a altres mesures que Disney té previst implementar durant els pròxims mesos. L’empresa multinacional vol invertir en un menor nombre de projectes, prioritzant la qualitat per sobre de la quantitat, i també es planteja incrementar el cost de la subscripció sense anuncis, que en l’actualitat és de 8,99 euros a l’Estat espanyol.

El principal motiu que explica la caiguda de Disney+ a escala mundial és la davallada de subscriptors l’Índia, el país més poblat del món, en el qual han perdut el 8% del públic. Aquest fet es deu probablement a la pèrdua dels drets d’emissió del criquet al subcontinent. El servei també ha experimentat caigudes als Estats Units i al Canadà, on han marxat fins a 300.000 usuaris. A l’Estat espanyol, en canvi, la plataforma ha crescut durant el primer trimestre de 2023, almenys segons el darrer informe de Barlovento Comunicación, que assegura que Disney+ va incrementar en 2,5 punts la seva presència al mercat espanyol, fins a situar-se com a tercera OTT del país, amb un 28% del públic.