La URV formarà 300 docents de Primària i Secundària en habilitats relacionades amb la IA

L’AI Skills Lab instruirà els professors en tècniques com l’analítica de l’aprenentatge o l’ús de xatbots educatius

Redacció

La sessió inaugural del projcet va tenir lloc el 12 de setembre i s’allargarà fins l'abril de l’any vinent
La sessió inaugural del projcet va tenir lloc el 12 de setembre i s’allargarà fins l'abril de l’any vinent | URV

La Universitat Rovira i Virgili (URV) ha posat en marxa un laboratori de formació tecnològica destinat a gairebé 300 mestres d’educació Primària i Secundària per tal d’aprofundir en la transformació digital de l’educació i, més concretament, en l’aplicació de la intel·ligència artificial a les aules. 

En la primera fase d’aquesta iniciativa, bateja com AI Skills Lab, un equip format per 20 professionals experts en diferents àmbits treballa amb els docents dels 11 centres participants per tal de capacitar-los en el nivell B2 de competències digitals, i ajudar-los a desenvolupar habilitats en intel·ligència artificial amb eines que poden tenir al seu abast. Aquestes incorporen models d’innovació avançats basats en IA com ara l’aprenentatge adaptatiu, els xatbots educatius o l’analítica de l’aprenentatge.

El projecte, impulsat per la investigadora del Departament de Pedagogia de la Universitat Rovira i Virgili Mar Camacho i gestionat per la Fundació URV, s’allargarà fins al 31 de març de l’any vinent amb la celebració de diverses sessions formatives virtuals, masterclass i workshops, a càrrec d’experts internacionals de renom, que es combinaran amb el desenvolupament de projectes innovadors en cada centre, que comptaran amb l’acompanyament d’assessors que en faran el seguiment. A més, els participants hauran de documentar les evidències de projecte a fi de poder acreditar les competències adquirides.