Així és l’iPhone 15, amb nou port de càrrega i una càmera de 48 megapíxels

El model bàsic d’Apple té un preu que oscil·la entre els 959 i 1.109 euros i estarà disponible a partir del 22 de setembre

Redacció

La nova gamma, presentada al Keynote 2023, incorpora un sistema d’aprenentatge automàtic i millora la capacitat de reduir el soroll de fons durant una trucada telefònica
La nova gamma, presentada al Keynote 2023, incorpora un sistema d’aprenentatge automàtic i millora la capacitat de reduir el soroll de fons durant una trucada telefònica | Apple

Apple ha presentat aquest dimarts l’iPhone 15 en una nova edició del Keynote, l’esdeveniment on la companyia tecnològica anuncia les seves novetats. L’últim model del telèfon mòbil, el 15 i 15 Plus, arriba amb un nou disseny i millora les capacitats tècniques. Més enllà de qüestions estètiques, amb pantalles de 6,2 i 6,7 polzades respectivament i un acabat arrodonit d’alumini, el processador gràfic és més veloç i presenta una càmera d’alta resolució de 48 megapíxels.

La bateria i el sistema de càrrega són dos dels aspectes que es van anticipar abans de la presentació. Comptarà amb un dia d’autonomia i, finalment, es confirma que l’empresa fundada per Steve Jobs abandona el sistema lightning i incorpora l’entrada per al carregador USB tipus C, d’acord amb les exigències que va fixar la Comissió Europea per posar solució a l’impacte mediambiental que suposa la substitució dels elements de càrrega.

També s’han fet públic els preus i la disponibilitat dels dispositius a l’Estat espanyol. L’iPhone 15 i l’iPhone 15 Plus surten a la venda en color rosa, groc, verd, blau i negre i amb una capacitat de 128, 256 o 512 gigabits. El preu, depenent de la capacitat, oscil·larà entre els 959 euros i els 1.109 euros. Tot i que ja es poden comprar en línia, no es trobaran disponibles fins al dia 22 de setembre.

Un altre detall destacable de la nova gamma és la incorporació d’un sistema d’aprenentatge automàtic que permet millorar la capacitat de reduir el soroll de fons durant les trucades de veu. A més, disposa d’una banda ultraampla per trobar altres dispositius en un rang de distància més gran i amplia la funció d’emergència SOS, activa ja en alguns països i que arribarà també a Espanya.

Com és habitual en Apple, també s’ha presentat la versió premium del telèfon intel·ligent, l’iPhone 15 Pro i l’iPhone 15 Pro Max, amb un preu que va des dels 1.219 i fins als 1.469 euros. Segons el model, presenta dues mides diferents i ambdós estan fets amb un disseny de titani més resistent i durable. La principal diferència respecte a les versions més bàsiques és el processador de sis nuclis, el qual permet fer més realistes els videojocs i, en l’àmbit fotogràfic, capturar imatges tridimensionals i disposa d’un teleobjectiu amb zoom òptic de cinc augments.

Les novetats de l’Apple Watch i AirPods Pro

Al Keynote 2023 també han vist la llum els dos nous models del rellotge intel·ligent. Per una banda, l’Apple Watch Series 9, que no presenta canvis en el disseny, però sí en el seu interior en forma de noves funcionalitats. El seu preu a l’Estat espanyol és de 449 euros i, més enllà de millorar el rendiment i augmentar la velocitat, s’ha incorporat la funció “doble toc”, que permet contestar a una trucada unint els dits. 

Per altra banda, l’Apple Watch Ultra 2, a partir de 899 euros, també ha estat actualitzat respecte a l’anterior versió. A part d’incorporar les funcionalitats de l’altre model de la companyia americana, promet 36 hores de bateria, carcasses modulars, GPS de doble freqüència i noves corretges.

Apple ha aprofitat el seu esdeveniment de presentació anual per explicar com són els AirPods Pro, la segona generació dels auriculars. La gran novetat d’aquests rau en el sistema de càrrega de l’estoig, que abandona el connector lightning i fa el salt a l’USB-C, com tots els dispositius anunciats. Es poden reservar des de 279 euros i estaran disponibles el 22 de setembre.

Etiquetes