Europa proposa l’USB-C com a connector universal

La CE aprova la estandardització dels sistemes de càrrega per reduir els residus electrònics i facilitar el reciclatge d’aparells

Categories:

Redacció

La UE vol que l'USB-C sigui l'únic port de càrrega per als dispositius electrònics
La UE vol que l'USB-C sigui l'únic port de càrrega per als dispositius electrònics | Pixabay

La Comissió Europea (CE) ha aprovat els connectors USB-C com port de càrrega estàndard únic, que fins ara convivia amb les entrades Lightning i microUSB. La proposta té l'objectiu de facilitar l'ús dels dispositius de carregar en tots els aparells i reduir en 1.000 de tones les 11.000 de residus electrònics que es generen anualment.

La proposta també inclou que els mòbils es comercialitzin sense carregadors perquè els usuaris puguin usar-ne d'antics que es trobin en desús o que tinguin una vida més llarga que els anteriors terminals. Apple, que compta amb un connector, ja va aplicar aquesta mesura l'any anterior.

A més a més, la CE pretén harmonitzar les tecnologies de càrrega ràpida per garantir que totes les marques ofereixen dispositius amb característiques homogènies. Aixi mateix, demana als fabricants que ofereixin informació transparent i estandarditzada sobre els requisits energètics de cada aparell i si admeten la càrrega ràpida. Amb aquesta mesura, els usuaris sabran si els carregadors dels quals disposen són compatibles o no. Segons l'organisme supranacional, els consumidors podrien estalviar 250 milions d'euros en la compra de carregadors.

El següent pas per aplicar la normativa és l'aprovació per part del Parlament i el Consell Europeu, amb un període transició de dos anys perquè els fabricants adaptin els dissenys dels terminals a la legislació.

Etiquetes