TikTok comença a migrar cap a Irlanda les dades dels seus usuaris de la UE

La mesura, auditada per una companyia independent, vol acabar amb les suspicàcies sobre la divulgació d’informació privada al govern xinès

Redacció

Bytedance, la matriu de Tik Tok, ha aixecat sospites, encara mai comprovades, de poder compartit dades de la xarxa amb el règim de la Xina
Bytedance, la matriu de Tik Tok, ha aixecat sospites, encara mai comprovades, de poder compartit dades de la xarxa amb el règim de la Xina | Solen Feyissa (Unsplash)

TikTok ha anunciat oficialment que ha començat a emmagatzemar a Irlanda les dades dels seus usuaris de la UE. La companyia ha habilitat un centre a Dublín i té prevista la construcció de dos més (un d’ells a Noruega) per tal de migrar-hi les dades dels ciutadans comunitaris que fan servir la seva aplicació. La mesura s’interpreta com un gest d’intentar allunyar els temors a una possible compartició de les dades amb el govern de la Xina a través de la seva matriu, anomenada Bytedance.

El procés de trasllat de les dades a la seu irlandesa es perllongarà fins a principis de 2024 i s’està fent conjuntament amb la companyia britànica de ciberseguretat NCC, que “auditarà de forma independent els controls, la protecció de dades i en supervisarà els fluxos i proporcionarà verificacions i informes de qualsevol incident”, segons ha explicat TikTok en un comunicat. 

De la mateixa manera que fan d’altres xarxes socials, TikTok registra i es guarda l’adreça IP i l’historial de navegació, dos tipus d’informacions que, a priori, no són estrictament necessàries per oferir els seus serveis.