Tik Tok permetrà denunciar continguts i desactivar les recomanacions personalitzades

Les noves opcions estaran a disposició dels usuaris de la UE, en compliment de la Llei de Serveis Digitals

Redacció

La companyia valorarà si les publicacions reportades violen la llei d'algun dels països membres i en restringirà la visualització
La companyia valorarà si les publicacions reportades violen la llei d'algun dels països membres i en restringirà la visualització | Solen Feyiss (Unsplash)

TikTok s’ha adaptat a la Llei de Serveis Digitals de la Unió Europea amb la creació de dos recursos específics que només estaran disponibles per als usuaris d’aquest territori: l’opció de rebutjar la personalització de les recomanacions que proposa la xarxa social i la possibilitat de denunciar continguts.

La legislació europea serà de compliment obligatori a partir del febrer de l’any vinent, però TikTok ha anunciat que implementarà les mesures ben aviat. En primer lloc, inclourà l’opció ‘denunciar’ a través d’un llistat de categories com l’assetjament, discurs d’odi o delicte financer. Un equip de moderadors valorarà aquell contingut i, en cas que no infringeixi els codis de conducta de la xarxa, valorarà si viola les lleis d’un determinat país i restringirà l’accés a la publicació només en aquell territori. A més, als usuaris menors d’edat (entre 13 i 17 anys) no se’ls mostrarà publicitat personalitzada basada en les seves activitats dins o fora de la xarxa. 

D’altra banda, els comptes d’usuaris de la UE podran desactivar la recomanació de vídeos en funció dels seus interessos personals i tenir un feed on només els apareguin els més populars de la seva zona i de tot el món. Als feeds dels seus seguidors i amics seguiran apareixent els vídeos dels creadors als quals segueixen, tot i que en un ordre cronològic i no pas basant-se en l’algoritme del perfil de l’espectador. Les recerques també podran ser no personalitzades, si l’usuari així ho desitja.