Més de 24.000 epis amb impressora 3D per respondre la covid-19

Els Ateneus de Fabricació de Barcelona treballen en xarxa durant la pandèmia per respondre la manca de material del sector sanitari

Categories:

ACN

Les pantalles són un dels materials fabricats en 3D
Les pantalles són un dels materials fabricats en 3D | LibreGuard

Els Ateneus de Fabricació de Barcelona han fabricat més de 24.000 epis entre els mesos de març i juliol com a resposta a les necessitats generades per la pandèmia, segons el balanç fet públic per l'Ajuntament aquest dijous. La xarxa de creadors de la capital catalana va donar resposta immediata a l’emergència sanitària a través de la comunitat Coronavirus Makers.

Mitjançant la tècnica d’impressió 3D, s’han elaborat mascaretes, pantalles, respiradors i altres elements de protecció individual per al personal sanitari. La fabricació i distribució va ser possible pel treball cooperatiu i coordinat entre la xarxa d’equipaments de l'Ajuntament, entitats i empreses, que van donar material o van oferir de forma gratuïta els seus serveis, i la ciutadania.

Els principals beneficiaris dels epis dissenyats i fabricats pels makers van ser hospitals, centres sociosanitaris, residències, equipaments municipals, serveis d'atenció a persones, entitats socials, ONGs i associacions de comerciants, entre altres.

Etiquetes