Enginyers informàtics i desenvolupadors, els professionals TIC millor remunerats

El salari anual per als perfils entre 3 i 5 anys d’experiència oscil·la entre els 45.000 i els 50.000 euros

Categories:

Redacció

L’estudi, realitzat a més de 4.000 enquestats, preveu un increment salarial de perfils basats en intel·ligència artificial i aprenentatge informàtic
L’estudi, realitzat a més de 4.000 enquestats, preveu un increment salarial de perfils basats en intel·ligència artificial i aprenentatge informàtic | ThisisEngineering RAEng (Unsplash)

Els enginyers DevOps, encarregats de millorar la infraestructura del núvol, són el perfil professional del sector TIC millor remunerat a l’Estat espanyol. Aquesta és la principal conclusió a la qual arriba l’informe Guía Salarial, elaborat per la consultora de reclutament de talent Selecta Digital. Aquells que tenen una experiència laboral d’entre tres i cinc anys presenten un salari, de mitjana, de 50.000 euros anuals.

En segon lloc de la llista, trobem els enginyers de dades, amb un sou al voltant de 45.000 euros l’any. En aquest cas, segons l’entitat elaboradora de l’informe, té molt pes l’experiència dels empleats, ja que un perfil amb deu anys d’experiència dins el sector pot arribar als 70.000 euros.

Completen el podi els desenvolupadors Backend Python —amb 44.000 euros de salari de mitjana per als professionals que tenen com a màxim un lustre de trajectòria— unes xifres superiors als mateixos perfils d’altres llenguatges informàtics. Els empleats sèniors, amb més d’una dècada al sector, perceben uns 67.000 euros anuals.

L’estudi de Selecta Digital també assenyala que la demanda per contractar perfils TIC continua sent més elevada que l’oferta i que no es cobreixen totes les necessitats de talent tecnològic i digital. Això explica que els professionals d’aquest camp siguin cada cop més atractius i que s’hagin incrementat els salaris en els últims anys, un fet que s’accentua si ens fixem en tecnologies com la intel·ligència artificial, eines d’aprenentatge informàtic o aprenentatge profund.

Etiquetes