Quant cobren els professionals TIC a l’Estat espanyol?

Els arquitectes de dades i els arquitectes cloud són els perfils amb sous més alts dins del sector

Categories:

Redacció

| Hitesh Choudhary (Pexels)

Els programadors, desenvolupadors i tot l’àmbit TIC és una de les àrees de coneixement on la demanda de professionals qualificats és més gran per part de les empreses, tal com demostra a escala local Barcelona Activa. És un fet que els enginyers estan altament cotitzats, però quins són els perfils que més diners cobren i quins són els seus sous mitjans? D’acord amb la Guia Salarial IT publicada per la consultora tecnològica Selecta Digital, els arquitectes de dades i els arquitectes cloud lideren el rànquing amb uns salaris mitjans de 55.000 euros i 50.000 euros respectivament.

De fet, en l’entorn d’infraestructura i dades és on es troben els professionals millor pagats segons Selecta Digital, com són també els científics de dades, els enginyers DevOps o els enginyers de dades, tots amb uns salaris mitjans de 45.000 euros anuals. Pel que fa a la branca de desenvolupament, els perfils especialitzats en Full Stack són els que més cobren, amb un sou mitjà de 34.000 euros, seguits dels desenvoluandors Back-end amb coneixements en Python i en Node.js (32.000 euros). A l’altra banda de la balança, els tècnics de suport són els que menys ingressen, entre 23.000 i 25.000 euros en funció del nivell professional. Pel que fa als treballadors de l’àmbit del màrqueting digital, tant els community manager com els dissenyadors UX/UI i els consultors SEO/SEM tenen uns sous mitjans de 26.000 euros.

D’acord amb la consultora, existeix un desequilibri entre la demanda de perfils tecnològics i digitals i els candidats que hi ha realment a l’Estat espanyol, un fenomen que, asseguren, s’ha disparat amb la pandèmia. “En un entorn canviant, globalitzat i incert, confiar en l'especialització i en la ràpida adaptació a les noves tendències tecnològiques serà un factor clau per a l'èxit de qualsevol empresa”, apunten en el document.