Els programadors són el perfil més demandat a Barcelona Activa durant el 2021

Més del 17% dels treballadors buscats per les empreses són professionals del sector TIC

Categories:

Redacció

Els enginyers informàtics i els tècnics de sistemes són el desè perfil més demandat
Els enginyers informàtics i els tècnics de sistemes són el desè perfil més demandat | Djordje Petrovic (Pexels)

Els programadors són els professionals amb més demanda per part de les empreses barcelonines durant el 2021, d’acord amb les dades registrades per Barcelona Activa. L’agència econòmica pública de l’Ajuntament de Barcelona ha gestionat més de 1.800 contractacions durant el darrer any, i els desenvolupadors amb coneixements en programació lideren la classificació d’ocupacions més buscades, per davant dels dependents i els administratius.

En l’àmbit tecnològic, els enginyers informàtics i tècnics de sistemes també formen part del top 10 de professions més demandades, ocupant la darrera posició del rànquing. De fet, segons apunta l’agència, un 17,6% dels perfils que busquen les companyies pertanyen a les TIC, que són la principal categoria laboral dels treballadors més cercats, superant la publicitat, les relacions públiques i el màrqueting, la comunicació audiovisual, la comunicació multimèdia i la gestió empresarial.

Pel que fa al global dels moviments laborals, l’agència pública ha gestionat 1.600 contractes laborals i 200 contractes en pràctiques. La majoria dels acords tancats, un 55%, són d’una temporalitat superior als sis mesos, tot i que fins a un 38% són contractes indefinits, i només un 7% tenen una durada inferior al mig any. En total, s’han incorporat 800 persones a les empreses sol·licitants, el 87% de les quals té seu a la ciutat de Barcelona, mentre que la resta s’ubiquen a altres municipis de l’Àrea Metropolitana.