L’Estat espanyol se situa al podi mundial de comptes robats

Els internautes pateixen més de 40.000 intrusions diàries de mitjana, en un rànquing que lideren els Estats Units i Rússia

Categories:

Redacció

El principal mètode d’atac encara és el clàssic correu electrònic amb enllaços o fitxers adjunts
El principal mètode d’atac encara és el clàssic correu electrònic amb enllaços o fitxers adjunts | Lewis Kang'ethe Ngugi (Unsplash)

L’Estat espanyol va registrar gairebé quatre milions de robatoris de comptes durant el segon trimestre d’enguany, que signifiquen més de 40.000 intrusions diàries de mitjana. Segons l’estudi realitzat per l’empresa de ciberseguretat Surfshark, aquesta dada el situa com el tercer país amb una major bretxa de seguretat, només superat pels Estats Units, amb pràcticament 50 milions de comptes vulnerats; i Rússia, amb poc més de 15 milions.

A escala global, es van filtrar més de 110 milions de comptes i aquesta xifra s’ha duplicat respecte al trimestre anterior: dels 334 robatoris per minut als 855. Pel que fa al cas espanyol, els ciberatacs també han anat en augment —dels 3,1 milions al primer trimestre als 3,7 durant el segon— i això ha portat a fer el salt del cinquè lloc de la llista al tercer superant així a països com França, amb 3,4 comptes robats.

 

El principal mètode d’atac continua sent el clàssic correu electrònic. Segons l’estudi, és suficient per als delinqüents crear una plantilla que s’assembli a aquella que es vol suplantar, sigui una companyia o una administració pública, i adjuntar un enllaç o fitxer que infecta el sistema i serveix per robar les credencials un cop l’usuari l’obre. Amb les dades personals i la informació més sensible entre mans, es poden perpetrar atacs tant a particulars com a empreses.