El 84% dels ciutadans vol aplicar el teletreball almenys dos dies a la setmana

Un informe calcula que l’estalvi podria ser d’entre 264 i 660 euros en transport i fins a 616 euros en menjar

Categories:

ACN

El treball en xarxa és una realitat durant el confinament
El treball en xarxa és una realitat durant el confinament | CC0

Una enquesta presentada per la Cambra de Comerç d'Espanya revela que el 84% dels ciutadans espanyols voldrien teletreballar entre dos i tres dies a la setmana. El 74% considera que les seves tasques s’adapten al sistema telemàtic total o parcial, però el 41% alerta que caldria millorar els recursos tècnics perquè la jornada a distància pogués ser plenament efectiva.

L'informe subratlla que l'estalvi per treballador en transport se situa entre 264 euros i 660 euros, mentre que en menjar pot arribar fins als 616 euros. Per part de l'empresa, en una companyia amb 100 treballadors de mitjana, l'estalvi seria de 1.350 euros per persona i any.

Aquest estalvi vindria donat per la reducció de l'ús de l'espai d'oficina, mentre que d'altres com en el menor consum de material i menys desplaçaments és difícil establir una connexió amb el teletreball, segons l'estudi.

Sí per l’estalvi, no per la falta de contacte humà

Els avantatges que assenyalen els enquestats sobre el teletreball són la reducció dels temps de desplaçament, amb un 62%, seguit de l'estalvi en roba i alimentació, amb un 59%, i passar més temps amb la família, amb un 53%. Per contra, entre els principals inconvenients se situen la manca de contacte social, amb un 50%, juntament amb al confusió de l'horari laboral i la vida personal (44%) i la sobrecàrrega de feina (37%).

L'autora de l'informe és l'executiva sènior de l'IESE, Adriana Scozzafava, que en la seva presentació ha estat acompanyada per la directora general de la Cambra d'Espanya, Immaculada Riera; la presidenta de Woman in a Legal World, Marlen Estévez; i la presidenta de 50&50 Gender Leadership, Glòria Lomana.

Etiquetes