La tecnologia protagonitza l’oferta estival de cursos de Barcelona Activa

L’agència ofereix formacions sobre àmbits específics com la intel·ligència artificial, el ‘big data’ o la programació web

Redacció

La novetat d’enguany és la Motxilla Digital, un programa destinat a alumnes d’ensenyament post-obligatori
La novetat d’enguany és la Motxilla Digital, un programa destinat a alumnes d’ensenyament post-obligatori | Kampus Productions (Pexels)

L’agència municipal de desenvolupament econòmic Barcelona Activa ha presentat el nou programa de cursos gratuïts per la temporada d’estiu, en el qual destaca l’elevat nombre de formacions centrades en la tecnologia. Aquelles persones que busquin actualitzar coneixements i preparar-se pel món laboral, podran formar-se sobre temàtiques com la intel·ligència artificial, eines d’elaboració de textos i creació d’imatges, creació de webs, big data o programació web, entre moltes altres.

Una de les novetats d’enguany, segons ha informat l’agència barcelonina, és el programa de formacions de tecnologia Motxilla Digital, dirigit als alumnes d’ensenyament postobligatori i que durarà tot l’estiu. Amb la col·laboració del Consorci d’Educació de Barcelona, l’objectiu és que obtinguin coneixements tecnològics útils per aplicar en el seu camp d’estudi.

Espai virtual pels joves

Més enllà de l’oferta de cursos formatius, que es poden realitzar de manera presencial o en línia depenent de la temàtica, Barcelona Activa ha anunciat que a partir de la tardor s’obrirà un espai virtual pensat pels joves per preparar-se a buscar feina. La iniciativa ha estat denominadaJo+ i permetrà enregistrar videocurrículums i simular entrevistes, però també comptarà amb altres recursos i l’acompanyament d’experts.