L’economia digital lidera el creixement del talent a Barcelona

El Màrqueting Digital, la Biotecnologia i la Programació Informàtica són les titulacions més escollides durant el 2022

Redacció

El 'cloud' és un dels coneixements més demandats per les empreses, juntament amb SQL i Python
El 'cloud' és un dels coneixements més demandats per les empreses, juntament amb SQL i Python | Israel Andrade (Unsplash)

L’economia digital és el sector productiu que més talent ha generat a Barcelona durant el 2022, segons el darrer Mapa del Talent, una radiografia dels professionals de la capital catalana i la seva àrea metropolitana elaborada per Barcelona Activa en col·laboració amb LinkedIn. L’estudi assenyala que el subsector ha crescut un 18% en el darrer any, la qual cosa li permet liderar un increment en què també tenen una presència destacada la salut i la biotecnologia (8%) i l’economia sostenible (7%).

L’informe s’ha elaborat a partir d’1,8 milions de registres professionals que han marcat Barcelona i l’Àrea Metropolitana com a zones d’actuació. D’acord amb les dades extretes de LinkedIn, el sector que més talent atrau són els serveis empresarials, una categoria que engloba una gran quantitat d’especialitzacions i que han convençut 21.500 persones a canviar d’àmbit durant el 2022. En segona posició es troben les empreses digitals, aquelles que utilitzen serveis tecnològics per operar o donar serveis, que engloben 18.500 professionals. Finalment, la indústria 4.0 ha atret fins a 12.500 treballadors durant el darrer any.

Pel que fa a l’ensenyament, les titulacions científiques i tècniques són les segones més abundants a Barcelona amb un 20,5%, per darrere de l’àmbit empresarial i jurídic (34%). Les disciplines digitals només representen un 8,6% del total, però és un sector en alça, ja que els graduats del darrer any pugen fins al 17,9%, una xifra superior a les formacions humanístiques (16,3%). De fet, el Màrqueting Digital és la titulació més escollida a Barcelona durant el darrer any, seguida per la Biotecnologia i la Programació Informàtica.

La tecnologia també destaca com un dels factors més demandats per les empreses. D’acord amb el Mapa del Talent, els coneixements digitals són els més cercats juntament amb els empresarials, amb un 28% dels casos cadascun. Més minoritaris és el talent relacionat amb l’enginyeria, que només representa el 5% de les ofertes. Si ens centrem específicament en els coneixements digitals, el cloud és la tècnica més buscada per les companyies, amb prop de 1.500 ofertes durant el darrer any a Barcelona que exigien domini de les aplicacions relacionades. En segon lloc es troba el llenguatge de bases de dades SQL, amb 1.200 ofertes, mentre que el llenguatge de programació Python ocupa la tercera posició amb unes 1.000 ofertes.

Etiquetes