Fira de Barcelona tancarà el 2023 amb més de 20 esdeveniments tecnològics

Durant el primer semestre de l’any s’han reunit al voltant de 210.000 professionals entre totes les fires i congressos organitzades a Gran Via, Montjuïc i el CCIB

Categories:

ACN

El MWC va reunir 88.500 visitants i més de 2.400 empreses
El MWC va reunir 88.500 visitants i més de 2.400 empreses | Maria Asmarat (ACN)

Fira de Barcelona ha tancat el primer semestre de l'any reforçant el seu posicionament com a seu de salons i congressos tecnològics internacionals. Després del Mobile World Congress (MWC) o l'ISE, ja prepara els certàmens del Smart City Expo World Congress, el Gartner i el VMware Explore de cara la tardor. En aquest sentit, l’organització preveu tancar l'any havent acollit més d'una vintena d’esdeveniments TIC internacionals i reunit prop de 210.000 professionals entre els recintes de Gran Via, Montjuïc i el CCIB.

Durant la primera meitat de l'any, Fira de Barcelona ha acollit 18 esdeveniments d'àmbit tecnològic, entre salons, congressos i actes corporatius. Destaca el Mobile World Congress Barcelona que, juntament amb el 4YFN, va atreure 88.500 visitants i més de 2.400 empreses participants. Per la seva part, l’ISE va agrupar més de 58.000 professionals i 1.055 expositors. Paral·lelament, l’IOT Solutions World Congress Barcelona i el Cybersecurity Congress, organitzats per la Fira, van rebre més de 15.600 visitants i 330 companyies conjuntament.

Els recintes de Montjuïc i Gran Via han allotjat la fira sobre e-commerce i màrqueting digital, e-Xou Barcelona; la conferència centrada en l'ecosistema Spring Framework, Spring I/O; l'esdeveniment més gran sobre insurtech d'Europa, ITC Europe, i la reunió sobre màrqueting d'afiliació i comerç electrònic, Affiliate World Barcelona.

A banda, el Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB) també ha celebrat congressos i cims tecnològics, que van reunir a prop d'11.000 professionals. Entre ells la conferència sobre la cadena de subministrament de la indústria, Gartner Supply Chain Executive EMEA Congress; l'esdeveniment corporatiu de Hewlett Packard, HPE Technology and Solutions Summit, o la trobada anual d'aquesta multinacional de videojocs, KingFoMarket.

Més fires a la tardor

El calendari de salons tecnològics es reprendrà després de l'estiu amb la celebració de quatre esdeveniments del sector d'abast mundial. Els dos primers seran la trobada d'analistes d'aquesta multinacional tecnològica, Gartner It Symposium XPO Emea, i la reunió mundial corporativa d'un dels principals proveïdors de serveis en el núvol del món, VMware Explori. Tindran lloc del 6 al 9 de novembre al CCIB i a Gran Via, respectivament.

Paral·lelament, del 7 al 9 de novembre arribarà l'Smart City Expo World Congress, un esdeveniment de referència internacional sobre ciutats i solucions urbanes intel·ligents que organitza Fira de Barcelona i que enguany preveu reunir més de 1.000 expositors i 25.000 visitants professionals. L’acompanyarà el saló que promou el disseny i l'adopció de nous models de mobilitat urbana sostenible, el Tomorrow. Mobility, amb congressos sobre innovació en la construcció i sobre l'economia vinculada als recursos marins.