OpenAI fracassa en la detecció de textos escrits per intel·ligència artificial

L’eina AI Classifier és retirada del mercat a causa de la seva baixa taxa de precisió

Categories:

Redacció

Durant els sis mesos de prova, havia identificat correctament el 26% dels textos escrits per la IA generativa
Durant els sis mesos de prova, havia identificat correctament el 26% dels textos escrits per la IA generativa | Mojahid Mottakin (Unsplash)

OpenAI ha anunciat la retirada del mercat d’AI Classifier, l’eina que va llançar el passat mes de gener per detectar textos escrits per la intel·ligència artificial (IA) generativa. La companyia creadora de ChatGPT s’ha vist obligada a prendre aquesta decisió a causa de la baixa taxa de precisió que mostrava, i actualment ja no es troba disponible.

Segons el comunicat oficial de la companyia, el classificador “no és totalment fiable”. Durant els sis mesos que han estat testant el seu rendiment, ha identificat correctament el 26% dels textos escrits per aquesta tecnologia. Per altra banda, la taxa de falsos positius era del 9%, fent passar textos escrits per humans com a productes d’intel·ligència artificial. D’aquesta manera, han conclòs que “no s’ha de fer servir com una eina principal per prendre decisions”.

A més, OpenAI també ha fet públiques les limitacions que s’ha trobat a l’hora d’aplicar l’AI Classifier. Presentava moltes dificultats en els textos curts, de menys de 1.000 caràcters; i estava pensat per escrits únicament en llengua anglesa. A la vegada, li costava detectar continguts editats que tenien com a origen la IA generativa o aquells que presentaven una important quantitat de números.

L’eina havia despertat un especial interès dins la comunitat educativa, ja que buscaven detectar d’una manera més precisa els treballs acadèmics no originals. Reafirmant el seu compromís amb el sector, l’empresa ha comunicat que estan “interactuant amb educadors dels Estats Units per aprendre el que veuen a les aules i discutir les capacitats i limitacions del ChatGPT” i que continuaran “ampliant l’abast”.