Google, Meta i OpenAI es comprometen a marcar els continguts creats amb IA

Les set companyies signants de l’acord hauran d’augmentar les inversions en equips de seguretat i informar a les administracions sobre els nous sistemes que impulsin

Categories:

Redacció

L’acord amb el Govern dels Estats Units no és vinculant i es pot vulnerar sense cap sanció
L’acord amb el Govern dels Estats Units no és vinculant i es pot vulnerar sense cap sanció | Brian McGowan (Unsplash)

GoogleMeta i OpenAI són tres de les set empreses tecnològiques que s’han compromès a marcar els continguts creats amb intel·ligència artificial (IA). El passat 21 de juliol van signar, conjuntament amb altres quatre companyies més, una sèrie de peticions del govern dels Estats Units per garantir la seguretat dels usuaris. També van arribar a l’acord Amazon, Anthropic, Inflection i Microsoft.

D’acord amb el document, els productes que surtin d’aquesta tecnologia comptaran amb una marca d’aigua que els diferenciarà de la resta. Amb això es busca que els usuaris puguin identificar d’una manera més clara qui hi ha darrere de cadascuna de les creacions i minimitzar el risc d’enganys i de falsificacions.

Entre les promeses, més enllà de marcar els textos i imatges basats en la intel·ligència artificial, destaca el fet de reforçar i augmentar les inversions en equips de seguretat i impulsar la recerca sobre els biaixos i la discriminació que puguin presentar aquests sistemes. A més, aquestes set multinacionals hauran d’informar de les noves tecnologies aplicades a les administracions públiques i al món acadèmic, per tal que experts independents examinin els productes abans del llançament al gran públic.

Tot i les aparents bones intencions d’aquest compromís, no és vinculant i l’acord signat de manera voluntària es podria vulnerar sense cap mena de sanció cap a les companyies. El govern estatunidenc busca, amb aquesta mesura, augmentar la confiança i la seguretat de la IA. De fet, és un dels camps on l’administració de Joe Biden ha ficat el focus en els últims temps, ampliant la partida de finançament públic i proposant una regulació estatal.