WhatsApp presenta els canals, una funció per seguir temes d’interès

L’aplicació de missatgeria permetrà a organitzacions i usuaris difondre continguts de manera unidireccional

Categories:

Redacció

WhatsApp començarà les proves d’aquesta nova funció a Colòmbia i Singapur
WhatsApp començarà les proves d’aquesta nova funció a Colòmbia i Singapur | Brett Jordan (Unsplash)

WhatsApp ha llençat una nova funció anomenada canals, que permet als usuaris seguir les últimes novetats de persones i organitzacions sense sortir de l’aplicació. L’objectiu principal és rebre informacions d’última hora i personalitzar els temes d’interès, segons ha comunicat l’empresa al seu blog. Aquest nou servei es troba ubicat a la pestanya de “novetats” i és totalment independent dels xats i grups que es puguin tenir.

Els canals seran una eina unidireccional on els administradors d’aquests podran generar continguts diversos en forma de textos, fotografies, vídeos, adhesius o enquestes. Així mateix, l’usuari podrà seguir de manera privada aquells temes que siguin del seu interès. Per trobar-los, s’ha creat un buscador on ja destaquen categories com passatemps, equips esportius o administracions públiques.

Per tal d’actualitzar de manera constant la pestanya i evitar caure en la poca varietat, com ja succeeix en altres casos, les novetats informatives que s’ofereixin als seguidors tindran data de caducitat. El comunicat apunta que només estaran disponibles durant 30 dies com a màxim i es buscaran fórmules per tal que aquestes publicacions desapareguin de la manera més ràpida possible.

Les organitzacions i persones que disposin d’un canal tindran la possibilitat de decidir qui pot seguir les seves informacions o quin tipus de presència volen tenir als buscadors, així com evitar l’acció de realitzar captures de pantalles o reenviar els continguts a tercers. Per la seva banda, els seguidors també seran lliures d’escollir de manera lliure i privada a qui seguir en tot moment.

La nova funció s’anirà aplicant de manera progressiva. Per aquest motiu, WhatsApp ha treballat amb països com Colòmbia i Singapur, on aquesta opció estarà disponible per primera vegada i durant un període de prova. Durant els pròxims mesos, quan ja tingui rodatge i les persones s’hagin familiaritzat amb les diferents opcions, es llençarà a més territoris i s’obrirà a tothom la creació d’un canal.

Oportunitat pels negocis

L’aplicació ha anunciat un pla específic per aquells comptes de negocis que vulguin aprofitar aquesta nova manera de comunicar per donar-se a conèixer i informar dels últims productes als seus clients. Per això oferiran diferents serveis de pagament i formes de monetització, la majoria encara per anunciar, com la possibilitat d’augmentar la visibilitat als buscadors.