WhatsApp treballa en els grups amb data de caducitat

L’aplicació està desenvolupant una funcionalitat que permetrà marxar automàticament dels xats després d’un temps determinat

Categories:

Redacció

La funcionalitat es troba actualment en fase de desenvolupament i serà d'ús personal
La funcionalitat es troba actualment en fase de desenvolupament i serà d'ús personal | Adem AY (Unsplash)

Si sou usuaris de WhatsApp, segur que formeu part de desenes de grups que es van crear per una trobada concreta i que no s’han tornat a fer servir des d’aleshores. Amb la voluntat d’evitar aquestes situacions, Meta ha començat a desenvolupar el que ha anomenat en anglès expiring grups (grups amb expiració), una nova funcionalitat que permetrà establir una data de caducitat que, un cop superada, eliminarà la nostra presència del grup en qüestió.

La nova característica, segons informa el portal WaBetaInfo, funcionarà a escala personal i no grupal: serà cada usuari qui decideixi la data en què voldrà sortir del grup, i la seva marxa no forçarà la de la resta d’usuaris. De la mateixa manera, l’aplicació no eliminarà automàticament la conversa, sinó que mostrarà un missatge en què recomanarà esborrar la conversa manualment.

En aquests moments, els expiring groups són una funcionalitat que només es troba disponible dins del programa de testatge beta de WhatsApp per a dispositius iOS, i es desconeix quan es finalitzarà el seu desenvolupament i s’oferirà a la resta d’usuaris i dispositius. Aquesta incorporació confirma l’interès de la companyia en redissenyar el funcionament dels grups, que ja s’ha anat modelant amb la possibilitat d’abandonar-los sense notificar-ho a la resta d’integrants o bé amb la creació de les comunitats.

Etiquetes