5 apps per als al·lèrgics al pol·len

Monitorar l’evolució de les partícules conflictives a través del mòbil garanteix obtenir informació en temps real, i prendre mesures en funció de la zona i el moment de l’any

Redacció

5 apps per als al·lèrgics al pol·len
5 apps per als al·lèrgics al pol·len | Corina / Pixabay

Quan arriba la primavera, l’augment de les hores de llum i el bon temps és una alegria per a la majoria de les persones, però hi ha un col·lectiu que mira aquests mesos del calendari amb una mica de por: el dels al·lèrgics al pol·len. Arribat aquest moment, saben que han de vigilar amb les hores de finestres i portes obertes a casa, controlar les zones on hi ha la planta o arbre més conflictiu, estendre la roba a dins de casa o tenir sempre a mà els medicaments adequats, entre altres recomanacions del Departament de Salut. Però la tecnologia també ens pot donar un cop de mà a través del mòbil amb propostes com alguna de les cinc apps que recollim.

Polen control

Aquesta app de la farmacèutica Almirall permet geolocalitzar l’usuari per oferir informació en temps real del nivell de pol·len del lloc on es troba. La funcionalitat també està disponible per a cerques sense el GPS activat per consultar localitzacions que es preveuen visitar.

La plataforma també permet generar un espai d’usuari personal on anotar els símptomes que es pateixen i comprovar-ne l’evolució. L’aplicació en fa un seguiment diari a través de tres preguntes: com et trobes, quina medicació has pres i quina simptomatologia has patit. Tota aquesta informació pot ser d’utilitat de cara a la pròxima visita mèdica.

Disponible per a Android i iOS.

Pollen+

Desenvolupada pel Servei Austríac d’Informació sobre el Pol·len, aquesta app ja està adaptada al seu ús a Espanya, França i Alemanya. La solució és capaç de monitorar en temps real l’augment i disminució dels al·lèrgens, classificats per famílies, en funció del moment de l’any i de la zona, generar avisos de tempestes i altres inclemències que poden intervenir en l’evolució o alertes personalitzades per a cada usuari segons residència i tipus d’afectació.

A més a més, conté fitxes de les principals plantes amb més incidències d’al·lèrgia i un calendari on anotar les visites mèdiques amb l’especialista.

Disponible per a Android i iOS.

Polen Rea

La Xarxa Espanyola d’Aerobiologia ha col·laborat en la creació d’aquesta app, que ajuda els usuaris de l’Estat a informar-se de les condicions de pol·len de l’atmosfera segons les regions on es mou. Mitjançant un mapa, permet visualitzar quines plantes i arbres són les més actives segons la zona, el moment de l’any i la meteorologia. Permet fer un filtre per localització o partícules, i tenir una previsió de l’evolució que seguiran les diferents variants de pol·len els pròxims dies.

Disponible per a Android i iOS.

Niveles de polen

Seguint l’esquema de les propostes anteriors, Niveles de polen també informa sobre si la zona de residència, de treball o algun lloc que es vol visitar té una afectació baixa, mitjana o alta de qualsevol mena de pol·len. Recull les dades de gairebé un centenar d’estacions d’arreu d’Espanya, Andorra i Portugal, entre les quals es troba la de la Universitat Autònoma de Barcelona i la de Manresa per ajudar els usuaris de Catalunya.

Les persones que n’han fet us destaquen la usabilitat, molt més intuïtiva que en altres aplicacions, però recomanen els desenvolupadors actualitzar-la amb més assiduïtat per tenir informació en temps real.

Disponible per a Android.

Zensei

Encreua dades de contaminació, meteorologia, virus i presència de pol·len per generar una fotografia actualitzada de les variables que poden intervenir en les persones amb problemes respiratoris com l’asma i d’al·lèrgies. Generant un perfil d’usuari on s’indiquen detalls com el lloc on s’habita i les plantes o arbres als quals s’és sensible, l’app genera una llista de recomanacions i avisos de gran utilitat en els mesos de més afectacions de l’any. També registra els símptomes diaris per fer-ne un seguiment.

A Catalunya, l’aplicatiu només mostra informació de Barcelona.

Disponible per a iOS.

Etiquetes