Digital Impact porta a Barcelona les obres d’artistes digitals d’arreu del món

L’exposició compta amb 16 peces originals, que es mostraran al Disseny Hub fins al 27 d’agost

Categories:

Redacció

'Digital Impact' comptarà amb la participació d'artistes com Refix Anadol, Universal Everything o Domestic Data Streamers
'Digital Impact' comptarà amb la participació d'artistes com Refix Anadol, Universal Everything o Domestic Data Streamers | Govern

El Disseny Hub Barcelona estrena aquest divendres Digital Impact, una exposició dedicada a l’art digital que comptarà amb 16 peces creades per artistes digitals de renom internacionals de manera exclusiva per l’ocasió. Amb una superfície de 4.000 metres quadrats, serà la mostra sobre art digital més gran organitzada a l’Estat espanyol, i té l’objectiu d’aproximar aquesta disciplina a la ciutadania i allunya-la de “la fredor amb què sovint s’associa”.

Un dels noms més destacats de l’exposició és Refik Anadol, artista turc conegut, entre altres, per haver dissenyat el videomapping que es va projectar a la Casa Batlló i que posteriorment es va vendre en forma d’NFT. El creador mostrarà Machine Memoirs: Space, un univers de dades amb formes abstractes creat a partir d’informació provinent d’arxius públics de la NASA. També hi participa el col·lectiu d’art i disseny Universal Everything, que presentarà dues peces que combinen tècniques de CGI amb simulacions i gràfics de videojocs.

En un àmbit més local, Domestic Data Streamers ha preparat A Cartography of Human Connection, una representació física a partir de criatures mecàniques de diverses interaccions típiques del món virtual, com les converses per Tinder o les consultes a la Viquipèdia. Per la seva banda, Antoni Arola s’ha encarregat del projecte expositiu de Digital Impact i també mostrarà Oasi, una instal·lació lumínica dins d’una cúpula que experimenta amb els colors que pren el cel durant diversos moments i circumstàncies.

Random International, Quayola, Brendan Dawes, Futuredeluxe, Field, Joëlle Snaith, Lowkeymoves, Alba Corral, State Six N Fives & Someform i Josue Ibañez són els altres artistes que participen en l'exposició, que romandrà oberta fins al 27 d’agost. De manera paral·lela a la mostra, Digital Impact oferirà diverses xerrades, debats, projeccions i simposis, que se sumaran a les col·laboracions establertes amb entitats com Hac Te, la Casa Batlló, el Sónar+D o el Gran Teatre del Liceu.