L’NFT de la Casa Batlló es ven per 1,3 milions d’euros

L’obra digital canvia segons les dades del clima en temps real captades per sensors ubicats a l’entorn de l’edifici

Categories:

RedaccióACN

Un NFTs de la façana de la Casa Batlló es ven per 1,3 MEUR
Un NFTs de la façana de la Casa Batlló es ven per 1,3 MEUR | Casa Batlló

La casa de subhastes Christie’s de Nova York ha subhastat un NFT de l’obra digital Casa Batlló: Living Architectura per 1,3 milions d’euros. Es tracta d’una representació de la icònica façana de l’edifici d’Antoni Gaudí creada pel director turc-americà Refik Anadol que, a través d’uns sensors, canvia per adaptar-se al clima de Barcelona. Aquesta recreació ha convertit el monument del Passeig de Gràcia en el primer edifici del Patrimoni Mundial de la Unesco amb un token no fungible. La darrera projecció es va fer el passat 23 d’abril, en el marc de la diada de Sant Jordi.

Un 10% de la recaptació es destinarà a l’Associació Aprenem Autisme i la Fundació Adana, especialitzades en el suport a la neurodiversitat. La transacció s’ha fet en el marc de la gran setmana de vendes de Christie's, en la qual la Marilyn de Warhol es va vendre per 195 milions de dòlars. L’obra subhastada ha estat l’únic en format NFT en la sèrie de subhastes que s’ha fet.

La identitat del comprador, qui ha fet l’oferta guanyadora per telèfon, no s’ha fet pública. A més de l’obra, en la transacció també ha adquirit un sopar per a 10 convidats a la Casa Batlló, un ordinador personalitzat, un headset de realitat virtual i arxius font de la instal·lació de l’obra digital.