El Disseny Hub Barcelona acollirà l’exposició d’art digital més gran de l’Estat espanyol

‘Digital Impact’ mostrarà les creacions d’artistes locals i internacionals com Antoni Arola, Refik Anadol o l’estudi Domestic Data Streamers

Categories:

RedaccióACN

La mostra ocuparà un total de 5.000 metres quadrats i exposarà les obres de 16 creadors o estudis locals i internacionals
La mostra ocuparà un total de 5.000 metres quadrats i exposarà les obres de 16 creadors o estudis locals i internacionals | @dissenyhub (Twitter)

El Disseny Hub Barcelona inaugurarà l'abril del 2023 Digital Impact, una gran mostra d'art digital que vol ser un aparador de la creativitat local i internacional més incipient en aquest àmbit. L’exposició estarà conformada per un total de setze instal·lacions, que combinaran l’art més contemplatiu amb peces autogeneratives i canviants, i també obres interactives amb el públic. La mostra ocuparà els 5.000 metres quadrats de la planta baixa del museu, la qual cosa la convertirà en l’exhibició d’art digital més gran organitzada fins ara a l’Estat espanyol.

Digital Impact es presenta com una mostra “per a tots els públics” que convida a la reflexió sobre com es desdibuixen les fronteres entre el món físic i virtual, i com es toquen els dos mons. Una de les ambicions és trencar la distància entre creadors digitals i espectadors i rebatre la imatge de fredor sovint associada a aquesta forma d'art. L'estudi Antoni Arola ha creat la proposta expositiva, com un passeig per diverses cúpules-oasi dins i fora dels quals hi haurà les 16 peces-instal·lació de l'exposició.

En concret, cinc de les 16 obres mostrades són de creació catalana, amb artistes com Antoni Arola, Alba G. Corral i l'estudi Domestic Data Streamers. Pel que fa als autors internacionals, els noms més destacats són Brendan Dawes, Refik Anadol, Universal Everything i Joëlle Snaith. En aquests moments, algunes de les obres es troben en procés de desenvolupament, mentre que cinc d’elles ja han estat creades, però no s’han mostrat mai a Barcelona, com el Machine Memoirs d’Anadol o el Storms de Quayola. L'exposició es podrà veure des del 27 d'abril i fins a l'agost al Disseny Hub Barcelona.