Netflix oficialitza la fi dels comptes compartits

Cada nou subscriptor a un compte ja existent costa 5,99 euros mensuals i l’opció es limita als plans estàndard i prèmium

Categories:

Redacció

La mesura s'ha començat a aplicar a l'Estat espanyol, Portugal, Nova Zelanda i el Canadà
La mesura s'ha començat a aplicar a l'Estat espanyol, Portugal, Nova Zelanda i el Canadà | cottonbro (Pexels)

Després d’uns dies d’incertesa sobre el seu funcionament, Netflix ha oficialitzat la fi dels comptes compartits. A partir d’ara, les subscripcions del servei aniran vinculats a una ubicació principal, tal com es preveia inicialment, la qual s’identificarà com la “llar” d’aquell compte. La mesura s’ha començat a aplicar des d’aquest dimecres al Canadà, Nova Zelanda, Portugal i l’Estat espanyol, i es basa en les proves que la companyia ha estat duent a terme durant tot un any a diversos països de l’Amèrica Llatina.

En l’actualitat, la plataforma ofereix quatre plans: el bàsic amb anuncis, per 5,49 euros al mes; el bàsic, per 7,99 euros; l’estàndard, per 12,99 euros, i el prèmium, per 17,99 euros. Cadascuna d’aquestes quatre opcions variaven en el nombre de pantalles simultànies, en la qualitat d’emissió (dels 720p als 4K) i en la presència de publicitat o la capacitat de descarregar capítols per veure’ls sense internet. Ara, s’incorpora la possibilitat d’afegir subscriptors extres: amb el pla estàndard, es podrà incorporar una nova persona, mentre que amb el prèmium el límit puja a les dues persones. En tots dos casos, el cost de cada nou perfil és de 5,99 euros mensuals, i l’opció no es troba disponible per als dos plans més econòmics.

Només els plans estàndard i prèmium permetran afegir subscriptors extres | Imatge: Netflix

Segons expliquen a la seva pàgina web, els perfils que els usuaris tenen a Netflix es podran transferir d’una subscripció a una altra, de manera que no es perdin els historials de visualitzacions, les recomanacions o els llistats. La mesura, en principi, tampoc afectarà desplaçaments puntuals dels usuaris, com pot ser un viatge o la possibilitat de veure els continguts des d’un hotel o avió. L’empresa justifica la seva decisió al·legant que “hi ha més de 100 milions de llars que comparteixen els seus comptes, la qual cosa redueix la nostra capacitat d’invertir en la creació de grans històries, explicades amb sèries i pel·lícules de la màxima qualitat”.

En aquests moments, Netflix és la plataforma líder del sector de les plataformes OTT a l’Estat espanyol, amb un 65,9% de la població i una quota de mercat del 33,1%, molt per davant de competidors com Amazon Prime Video o Movistar+, segons el darrer informe de Barlovento Comunicación. Tanmateix, cal tenir en compte que el 61% dels usuaris espanyols de Netflix comparteixen el compte amb altres persones, i més de la meitat d’aquestes persones assegura que finalitzarà la seva subscripció en cas que hagi de pagar més diners, com s’acaba de confirmar.