Barcelona, principal ‘smart city’ d’Espanya

La capital catalana destaca per la capacitat de desenvolupar noves tecnologies, pel nombre de parcs científics i tecnològics, i per l’oferta laboral de les TIC

Categories:

Redacció

Barcelona obté un grau elevat com a 'smart city'
Barcelona obté un grau elevat com a 'smart city' | AL PHT Air Picture TAVISA (Imatges Barcelona)

Barcelona és la ciutat espanyola més intel·ligent. Segons l’Índex Smart Cities Espanya (ISCE) de la consultora IdenCity, la capital catalana obté un 79% de compliment dels requisits per liderar el rànquing, seguida de Madrid (74,1%) i València (67,6%). La ciutat comtal destaca per la capacitat de desenvolupar i aplicar noves tecnologies com a mètode de coneixement i innovació; pel nombre de parcs científics i tecnològics; per la despesa en activitats innovadores per càpita; i pel percentatge de professionals tècnics i científics que la consoliden com un hub de coneixement.

L’informe ha avaluat les 50 capitals de província del país, les dues ciutats autònomes i, per primera vegada, sis ciutats no capitals, entre les quals hi ha les catalanes Cerdanyola del Vallès, Granollers, Mollet del Vallès i Santa Coloma de Gramanet pel seu elevat grau de ciutat intel·ligent per millorar la qualitat de vida de les persones, fomentar el creixement econòmic i promoure el desenvolupament sostenible.

L’estudi ha posat el focus en diverses àrees implicades en la consolidació d’una smart city, entre les quals es troba l’accés als serveis públics, els canals de participació i les infraestructures urbanes. Malgrat que els indicadors mostren que cal avançar en aquest àmbit, Lleida se situa com una de les ciutats amb un rendiment més elevat en aquest aspecte.

La inclusió de la dona en l’educació STEAM és un altre repte avaluat. En termes generals, l’informe destaca que els territoris obtenen entre un 19,8% i un 5,2% la proporció de noies que es matriculen als estudis de formació professional TIC i en els graus universitaris d’aquestes disciplines.

Etiquetes