Barcelona, millor ‘smart city’ estrangera segons la World Smart City Expo Korea

El congrés reconeix la tasca de la capital catalana en àmbits com el Barcelona Green Deal, el projecte de les superilles o la reurbanització del 22@

Categories:

Redacció

Barcelona ha compartit el reconeixement al lideratge i la governança internacional amb la ciutat de Greater Geelong (Austràlia)
Barcelona ha compartit el reconeixement al lideratge i la governança internacional amb la ciutat de Greater Geelong (Austràlia) | Vicente Zambrano (Imatges Barcelona)

Barcelona ha estat reconeguda com la ciutat intel·ligent més innovadora fora de l’Àsia-Pacífic en la sisena edició de la World Smart City Expo Korea, el congrés destinat a smart cities més rellevant de la regió. Concretament, la capital catalana ha rebut un reconeixement al lideratge i governança en la categoria de ciutats estrangeres, un premi que també s’ha atorgat a la ciutat de Greater Geelong (Austràlia).

El jurat dels premis ha volgut reconèixer la tasca de Barcelona amb projectes com el Barcelona Green Deal, el pla per potenciar la transició ecològica i digital de la ciutat. També s’ha mencionat l’impuls del consistori en àrees com l’economia digital i creativa, la indústria 4.0, la salut i la biologia, així com la transformació urbanística del projecte de les Superilles i del sector nord del Districte tecnològic 22@.

El premi ha estat recollit pel comissionat de promoció de ciutat Pau Solanilla, qui es troba a Corea del Sud per enfortir les relacions institucionals i econòmiques amb el país asiàtic. La visita ha servit per signar diversos acords amb institucions com la Seoul Business Agency (SBA) o la Korean International Trade Association (KITA), en què s’aspira a fomentar la inversió i col·laboració entre les start-ups d’ambdós territoris, així com facilitar l’arribada d’empreses tecnològiques coreanes i potenciar la internacionalització de les companyies catalanes. La col·laboració amb els organismes econòmics de Corea del Sud no és nova, i l’any passat un grup de start-ups asiàtiques ja va posar a prova les seves noves tecnologies al centre comercial Les Glòries de Barcelona.

Etiquetes