Advanced Factories es trasllada a la Fira Gran Via amb l’objectiu d’arribar als 30.000 visitants

La fira d’automatització se celebrarà del 18 al 20 d’abril amb més de 500 expositors del món de la robòtica, la fabricació additiva i la intel·ligència artificial

Categories:

RedaccióACN

Després de sis edicions al CCIB, Advanced Factories es trasllada al recinte Gran Via de Fira de Barcelona
Després de sis edicions al CCIB, Advanced Factories es trasllada al recinte Gran Via de Fira de Barcelona | ACN

Advanced Factories, l'esdeveniment més gran d'automatització i robòtica industrial del sud d'Europa, canvia d'ubicació i espera rebre 30.000 professionals entre el 18 i el 20 d'abril, una xifra que significaria un creixement del 50% respecte a l’edició de l’any passat. La fira es desplaçarà al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona després de sis edicions al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB). El saló ocuparà dos pavellons amb 35.000 metres quadrats de zona expositiva, en els quals més de 500 firmes d’arreu del món presentaran les darreres novetats en sistemes d'automatització industrial, fabricació additiva, intel·ligència artificial, bessons digitals, analítica de dades o ciberseguretat.

La setena edició d'Advanced Factories se celebrarà de manera simultània amb l’Advanced Machine Tools (AMT), un nou esdeveniment biennal dedicat a la innovació del sector de la maquinària. “Fa uns anys, la competitivitat de la indústria se centrava en la mà d’obra barata. Això ha canviat i ara, per ser competitiu, els processos productius s’han de basar en l’automatització i la robòtica”, ha declarat el president de la fira, Salvador Giró, qui ha recordat que l’increment d’instal·lacions de robots a escala mundial “va créixer un 31%” el 2021, d’acord amb dades de la Federació Internacional de Robòtica (IFR).

Enguany, l’esdeveniment comptarà amb un total de 380 experts que oferiran conferències en cinc auditoris simultanis durant els tres dies d’esdeveniments. Entre els ponents hi figuren noms com Rosa Nieto, directora de serveis tècnics d'Enagás; Xavier Sala i Martín, catedràtic de la Universitat de Columbia, o Alicia Asín, CEO i cofundadora de Libelium.