Advanced Factories tanca la setena edició amb 20.000 assistents

La fira celebrada al CCIB tanca amb un impacte de 43 MEUR per Barcelona i la necessitat de relocalitzar la producció industrial

Categories:

ACN

El congrés ha agrupat 295 experts i 351 companyies del sector industrial
El congrés ha agrupat 295 experts i 351 companyies del sector industrial | ACN

La fira Advanced Factories, el principal esdeveniment del sud d’Europa en robòtica i automatització industrial, ha tancat aquest dijous les seves portes al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB) amb 20.654 assistents, una xifra que millora les dades prepandèmia. Segons els organitzadors, el saló ha tingut un impacte econòmic de 43 milions d'euros per a la capital catalana, uns set milions més dels esperats.

Enguany, la cita ha aplegat 295 experts i 351 firmes que durant tres dies han presentat novetats per tecnificar i reduir costos al sector industrial. Entre els temes debatuts hi destaca la necessitat de relocalitzar part de la producció industrial per evitar noves crisis de subministrament. "És un requisit ineludible per proveir amb menys impacte ambiental, i la clau per aconseguir-ho és a través de fàbriques avançades, automatitzades i robotitzades", ha defensat el director general d'Advanced Factories, Albert Planas.

Per la seva banda, el responsable de desenvolupament de negoci d'ITAInnova, Joaquín Gómez, ha volgut recalcar els efectes de l'escassetat de semiconductors per al sector de l'automòbil: "La crisi dels microxips ha posat de manifest que no tenim la cadena de valor de components necessària per fer front a la mobilitat del futur". Així mateix, el directiu ha defensat que tenir una indústria pròpia d'aquests components és "clau" per avançar en àmbits com la mobilitat elèctrica o els cotxes autònoms.