Els menors només podran fer servir TikTok 60 minuts al dia

La xarxa social impulsa funcions per limitar el temps que els adolescents passen davant la pantalla del mòbil i noves eines de control parental

Redacció

La decisió arriba després que la Comissió Europea demanés més protecció per als infants que fan servir la plataforma
La decisió arriba després que la Comissió Europea demanés més protecció per als infants que fan servir la plataforma | cottonbro (Pexels)

TikTok ha anunciat que a partir de les pròximes setmanes, el usuaris menors d’edat tindran un límit de 60 minuts diaris per fer servir l’aplicació. La decisió ha estat presa després de consultar-ho amb investigadors del Digital Wellness Lab del Boston Children’s Hospital i busca limitar l’efecte que les pantalles tenen en els més petits. Quan se superi aquest temps, apareixerà l’opció d’introduir un codi per continuar utilitzant la plataforma, de manera que es prengui una “decisió activa”, que en el cas dels menors de 13 anys només podrà ser activat pels pares o tutors.

Aquest moviment arriba en un moment on TikTok està sent més qüestionat que mai per part de les administracions públiques. A mitjan gener, el comissari europeu de Mercat Interior, Thierry Breton, va reunir-se amb el CEO de l’empresa xinesa, Shou Zi Chew, a qui va reclamar un augment en les proteccions dels menors d’edat davant dels continguts que es poden trobar a la xarxa social. Al mateix temps, la Comissió Europea ha prohibit l’ús de l’aplicació als seus treballadors per temor en la gestió de les dades personals, com ja va fer a finals de 2022 el Senat dels Estats Units.

En el comunicat que ha publicat al web, insisteix en el fet que aquesta mesura s’incorpora a la resta d’accions que duen a terme per protegir la seguretat dels adolescents. Entre elles destaquen que els joves entre 13 i 15 anys tenen els comptes privats per defecte; que per enviar missatges directes cal tenir 16 anys o més, i que per allotjar directes, s’han de superar els 18 anys. La xarxa social també ha habilitat opcions de control parental com la possibilitat d’establir límits de temps diaris, variables en funció del dia de la setmana, o un panell que els permet consultar quant temps passen els fills fent servir TikTok.

Etiquetes