Netflix es nega a cofinançar la implementació del 5G

El codirector executiu de la plataforma defensa que un impost per millorar les telecomunicacions reduiria la inversió en continguts i perjudicaria els consumidors

ACN

Greg Peters ha argumentat que un impost per finançar la fibra òptica seria com "cobrar dues vegades per la mateixa infraestructura"
Greg Peters ha argumentat que un impost per finançar la fibra òptica seria com "cobrar dues vegades per la mateixa infraestructura" | Jordi Bataller (ACN)

El codirector executiu de Netflix, Greg Peters, s'ha mostrat contrari a pagar una taxa pel finançament de les noves infraestructures de telecomunicació, com la fibra òptica o les xarxes mòbils de 5G o 6G, en una conferència al Mobile World Congress (MWC). Aquesta demanda ha estat impulsada per companyies com Orange, Vodafone o Telefónica i la Comissió Europea ja ha començat a plantejar la seva viabilitat. En la seva intervenció, Peters ha defensat que l’impost tindria un efecte advers: “Reduiria la inversió en continguts, damnificant la comunitat creativa, rebaixant l'atractiu dels paquets de banda ampla de preu més elevat i, en definitiva, perjudicant els consumidors”.

“Els clients de banda ampla ja paguen pel desenvolupament de la xarxa a través de les seves quotes mensuals”, ha recordat el nou coCEO de Netflix. “Exigir a les empreses d'entreteniment —tant a les de streaming com a les de televisió tradicional— que paguin més significaria que els proveïdors d'Internet estarien cobrant dues vegades per la mateixa infraestructura”, ha insistit Peters. El directiu també ha apuntat que els marges operatius de la plataforma VOD líder a Espanya són “significativament menors” als de British Telecom o Deutsche Telekom. “Podríem argumentar que les operadores de xarxa haurien de pagar les empreses d'entreteniment pel cost dels nostres continguts, exactament com passava en l'antic model de televisió de pagament”, ha ironitzat.  

“Crec que el millor és que les empreses d'entreteniment i els operadors se centrin cadascú en allò que sap fer millor”, ha continuat el coCEO de Netflix. En aquest sentit, Peters ha assegurat que la seva companyia continuarà invertint per “millorar la quantitat i la varietat” de les històries que ofereixen. “En la pròxima dècada, veurem com augmenta exponencialment la competència per l'atenció i el temps de la gent. El camí per recórrer serà costerut”, ha vaticinat el mandatari de la plataforma, que ha destapat que la companyia nord-americana ha invertit més de 60.000 milions de dòlars en continguts en els últims cinc anys, la qual cosa representa aproximadament el 50% dels ingressos totals.