Igualada lidera un projecte europeu contra la bretxa de gènere a les STEAM

WeSTEMEU forma part del programa Interreg Europe i comptarà amb un pressupost d’1,9 MEUR

Categories:

Redacció

El projecte donarà beques a estudiants de secundària i finançarà programes de formació per a professionals sènior
El projecte donarà beques a estudiants de secundària i finançarà programes de formació per a professionals sènior | MART PRODUCTION (Pexels)

L’Ajuntament d’Igualada actuarà com a líder i coordinador de WeSTEMEU, un projecte europeu que té com a principal objectiu reduir la bretxa de gènere en els sectors científic i tecnològic a través del foment de les vocacions STEAM (acrònim en anglès de ciència, tecnologia, enginyeria, art i matemàtiques) en les nenes en etapa educativa.

D’acord amb la regidora d’Ensenyament d’Igualada, Patrícia Illa, l’àmbit d’acció de WeSTEMEU es concentrarà en les primeres etapes de l’educació secundària, moment clau a l’hora d’escollir el futur acadèmic i professional. La iniciativa preveu atorgar beques a les noies d’entre 12 i 16 anys perquè puguin participar en activitats extraescolars relacionades amb les STEAM.

Paral·lelament, el projecte també treballarà per combatre la bretxa salarial de gènere dins del món professional. El focus, en aquest cas, se centrarà en les dones qualificades majors de 35 anys que, o bé es troben en situació d’atur, o bé ocupen llocs de treball poc qualificats. La voluntat és empoderar-les i reenfocar les seves carreres a través de programes de formació tecnològica i científica a mida.

El projecte, que s’iniciarà el mes d’abril i tindrà una durada de quatre anys, forma part del programa Interreg Europe, cofinançat per la Unió Europea, i comptarà un finançament de gairebé 1,9 milions d’euros. L’Ajuntament d’Igualada coordinarà un equip d’entitats locals i regionals provinents de Finlàndia, Lituània, Bucarest (Romania), Grècia Occidental, Podkarpackie (Polònia) i Donegal (Irlanda).