‘Endling’ esdevé el primer videojoc en guanyar el Premi Ciutat de Barcelona

El jurat destaca la qualitat visual i sonora i la temàtica ecologista de l’obra de Herobeat Studios, que ja va guanyar el Premi SAGA a millor videojoc en català de 2022

Categories:

Redacció

'Endling' ha estat escollit de manera unànime pel jurat per excel·lir en "l'animació i la il·lustració"
'Endling' ha estat escollit de manera unànime pel jurat per excel·lir en "l'animació i la il·lustració" | Herobeat Studios (Steam)

Endling – Extinction is forever s’ha convertit en el primer videojoc que guanya el Premi Ciutat de Barcelona organitzat per l’Ajuntament de la ciutat, concretament en la categoria d’Audiovisuals i Cultura Digital. L’obra elaborada per l’empresa barcelonina Herobeat Studios ha estat escollida de forma unànime pel jurat dels guardons, que n’han destacat “la seva qualitat visual i sonora al servei d’una història sensible i emotiva”. La distinció ve acompanyada d’un premi metàl·lic de 9.500 euros i es lliurarà el 15 de febrer en una cerimònia al Saló de Cent.

El videojoc en qüestió ens posa al control d’una mare guineu que ha de vetllar per la supervivència dels seus cadellets en un món cada cop més contaminat i inhòspit. El jurat dels guardons ha lloat el seu “encert de posar el canvi climàtic, l’ecologisme i fins i tot les cures al centre de la narrativa i incorporar-los així al món dels videojocs”, a més a més de considerar que el títol excel·leix “en l’animació i la il·lustració”. “Endling – Extinction is Forever és, per tot plegat, un exemple destacable de la maduresa en la creació de videojocs a Barcelona amb reconeixement internacional”, resa el comunicat.

El Premi Ciutat de Barcelona se suma als múltiples reconeixements que ha anat recollint Endling des del seu llançament el 2022. El títol va ser nominat als premis internacionals The Game Awards en la categoria de joc amb impacte social més gran, tot i que no va aconseguir endur-se el guardó. On sí que va que sortir guanyadora és als Premis SAGA organitzats per Plataforma per la Llengua, Lúdica i Gaming.cat, en què va aconseguir tres premis: millor videojoc en català de l’any, millor banda sonora i millor art visual. Endling també està nominat a múltiples categories als Premios DeVuego, uns guardons de votació popular en què s’escullen els millors títols produïts a l’Estat espanyol.