Endling - Extinction is Forever, guanyador dels primers Premis SAGA

El saló del joc i els ‘eSports’ en català aplega 2.000 persones

Categories:

ACN

El videojoc Endling - Extinction is Forever, guanyador dels primers Premis SAGA
El videojoc Endling - Extinction is Forever, guanyador dels primers Premis SAGA | ACN

El videojoc Endling - Extinction is Forever ha estat el gran guanyador dels premis de la primera edició del saló del joc i els eSports en català impulsat per Plataforma per la Llengua i amb la col·laboració del Departament de Cultura. L'empresa barcelonina Herobeat Studios s'ha endut el Premi del videojoc català de l'any i també de millor banda sonora i art visual. A Endling, els jugadors controlen l'última guineu d'un món postapocalíptic, que té el repte de protegir i alimentar els seus tres cadells. El Premi a la millor narrativa d'un videojoc en català ha estat per a Ikai, de l'empresa desenvolupadora Endflame. El saló del 'gaming' ha aplegat a la Farga de l'Hospitalet més de dues mil persones durant la primera jornada.

Altres premis de la nit han sigut el de millor jugabilitat que s'ha endut Blind Fate: Edo No Yami, desenvolupat per l'empresa Troglobytes Games. Per útlm, el Premi del públic al millor videojoc en català de l'any ha estat atorgat a Those Who Came: Healing Solarus, de l'empresa RolldBox Games.

Durant l'entrega de premis, la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha destacat “la potència del sector a Catalunya i la necessitat d’acompanyar-lo des de les institucions, no només perquè pugui seguir creixent, sinó també perquè els videojocs incorporin cada vegada amb més normalitat la nostra llengua”. La presència del català als videojocs continua sent residual, però Catalunya concentra el 50% de la facturació d'aquest sector a l'Estat espanyol.