El videojoc català ‘Endling’, nominat als The Game Awards

L’obra de Herobeat Studios és el segon títol creat a Catalunya que té presència en aquests premis, després del ‘GRIS’ de Nomada Studio

Categories:

Redacció

'Endling - Extinction is Forever' és el segon joc català i el tercer de l'Estat espanyol que rep una nominació als The Game Awards
'Endling - Extinction is Forever' és el segon joc català i el tercer de l'Estat espanyol que rep una nominació als The Game Awards | Herobeat Studios (Steam)

El videojoc català Endling – Extinction is Forever, desenvolupat per l’empresa barcelonina Herobeat Studios, ha estat nominat als premis The Game Awards en la categoria de joc amb impacte social més gran. Es tracta del segon videojoc creat a Catalunya que rep una nominació als que són considerats els guardons més rellevants del sector, després que el 2019 GRIS, de Nomada Studio, fos seleccionat com a finalista a millor direcció artística, millor videojoc indie debut i impacte social més gran, categoria en què va aconseguir endur-se el premi.

A Endling, els jugadors controlen l’última guineu d’un món postapocalíptic, que té el repte de protegir i alimentar els seus tres cadells. Per aconseguir-ho, hauran d’explorar entorns en 3D mentre eviten tots els perills ambientals, naturals, humans i artificials que es trobaran. El videojoc de Herobeat Studio competirà contra A Memoir Blue (Cloisters Interactive), As Dusk Falls (INTERIOR/NIGHT), Citizen Sleeper (Jump Over The Age), Hindsight (Joel McDonald) i I Was a Teenage Exocolonist (Northway Games) en la gala que se celebrarà el dijous 8 de desembre.

‘God of War Ragnarök’ encapçala les nominacions

Pel que fa a la resta de categories, el videojoc que més nominacions ha obtingut en l’edició d’enguany dels The Game Awards és God of War Ragnarök, títol creat per Santa Monica Studio que aglomera fins a 10 paperetes pels premis. Elden Ring, de FromSoftware, i Horizon Forbidden West, de Guerrilla Games, han estat seleccionats en set categories cadascun, mentre que el títol de l’estudi independent BlueTwelve Studio, STRAY, n’ha arreplegat sis, i A Plague Tale: Requiem, de la francesa Asobo Studio, cinc. Tots ells conformen la preselecció de la categoria de millor joc de l’any 2022 juntament amb Xenoblade Chronicles 3 de Monolith Soft.