Catalunya mostra a l’ISE 2023 el seu talent a través de 73 empreses del territori

El congrés internacional del sector audiovisual comptarà amb la participació d’un 7% més de companyies que l’any passat

Categories:

Redacció

L'ISE espera superar els 43.600 assistents de l'any passat i tenir un impacte econòmic d'entre 280 i 450 milions d'euros
L'ISE espera superar els 43.600 assistents de l'any passat i tenir un impacte econòmic d'entre 280 i 450 milions d'euros | Ethan López (ACN)

L’Integrated Systems Europe (ISE), el principal congrés del món dedicat al sector audiovisual, torna un any més a Barcelona amb l’objectiu de superar els 43.600 assistents de l’any passat i competir de tu a tu amb el Mobile World Congress (MWC). La fira comptarà enguany amb més de 1.000 expositors d’arreu del món, dels quals 73 seran empreses catalanes, una xifra que creix un 7% respecte al 2022 i suposa el 63% de les companyies de l’Estat espanyol que hi participen. Això converteix Catalunya en el cinquè territori que més entitats aporta a l’ISE, només per darrere de la Xina, el Regne Unit, Alemanya i els Estats Units.

21 d’aquestes empreses s’ubicaran a l’estand que la Generalitat ha preparat a l’esdeveniment a través d’ACCIÓ, un espai físic de 400 metres quadrats que reunirà entitats com Be LIT Studio, la Fundació Eurecat, Invelon Technologies o Lavinia Services, entre altres. En aquest context també s’organitzarà l’Open Innovation Challenge, unes reunions de negoci en què start-ups catalanes oferiran solucions tecnològiques a reptes proposats per diverses corporacions. De fet, arran de l’edició de l’any passat d’aquest esdeveniment, les companyies Marvut Technologies i Arthur Holm presentaran enguany un showroom de realitat virtual que permet experimentar amb productes de manera immersiva.

Una altra de les entitats públiques que tindrà un espai a la fira audiovisual és l’Ajuntament de Barcelona a través de Barcelona Activa, que agruparà 10 empreses catalanes: Estudio Gurugú, Reality Telling, Inmersia, Brickken, Immersium Studio, Pixeldreams, Union Avatars, Wildbytes, Univrse i Broomx. L’estand ocuparà 250 metres quadrats, s’ubicarà entre els pavellons 4 i 5 i estarà compartit amb el Clúster Audiovisual de Catalunya. Allà s’hi organitzaran xerrades divulgatives i es presentaran els projectes empresarials i els programes públics per donar suport a la indústria. A més, hi haurà disponible una instal·lació audiovisual immersiva en què, a partir de l’escaneig d’imatge, els assistents podran visitar els llocs més emblemàtics de Barcelona.

En termes globals, l’ISE comptarà amb la presència de les principals companyies internacionals del sector audiovisual, com són Samsung, LG, Panasonic, Philips o Epson. Totes elles presentaran les darreres innovacions tecnològiques de la indústria, amb un protagonisme destacat per les pantalles 8K, el 3D, les solucions immersives o els videomappings. Segons el conseller delegat de la fira, Mike Blackman, el saló suposarà un impacte econòmic d’entre 280 i 450 milions d’euros per al territori.