IO Interactive crearà 150 nous llocs de treball a Barcelona

L’empresa danesa desenvolupa des de Catalunya per a tot el món videojocs com ‘Hitman’ i, a partir d’ara, el primer videojoc de ‘James Bond’ dels darrers quinze anys

Categories:

Redacció

IO Interactive amplia l'equip gràcies al suport d'ACCIÓ
IO Interactive amplia l'equip gràcies al suport d'ACCIÓ | Departament d'Empresa i Treball

L’empresa de videojocs danesa IO Interactive crearà 150 nous llocs de treball en els pròxims quatre anys amb el projecte de creixement del seu estudi ubicat a Barcelona. Les oficines a la capital catalana, obertes fa un any i mig i amb una superfície de 2.400m2, compta actualment amb un equip d’una trentena de persones que treballen en videojocs de gran pressupost com els de la saga Hitman. Amb l’ampliació, la companyia preveu iniciar el desenvolupament del primer videojoc de James Bond dels darrers quinze anys.

En el marc d’aquest pla de creixement, la companyia contractarà programadors, artistes, animadors, dissenyadors de joc i de so per desenvolupar videojocs des de Barcelona en col·laboració amb els estudis de l’empresa a Cophenaguen (Dinamarca) i Malmö (Suècia).

Catalunya, al capdavant dels videojocs a Europa

Segons un estudi d’ACCIÓ, Catalunya és la primera regió de la Unió Europea en captació d’inversió estrangera del sector dels videojocs. En concret,ha captat en els últims cinc anys 20 nous projectes d’inversió estrangera d’estudis de videojocs internacionals, que han suposat una inversió propera als 120 milions d’euros i la creació de gairebé 900 llocs de treball. Els principals països inversors en aquest període (2017-2021) han estat els Estats Units, França, Suècia i Corea del Sud.

D’aquesta manera, Catalunya ha atret el 12,2% de la inversió estrangera destinada a tota la Unió Europea aquest quinquenni, i se situa com la primera regió de la UE tant per nombre de projectes com per volum d’inversió en l’àmbit dels videojocs, per davant de la regió d’Amsterdam (West Netherlands), Irlanda, Suècia i els regions de Bordeus i París, de França. Al mateix temps, Catalunya és la segona regió de la UE pel que fa al nombre de llocs de treball creats amb aquests projectes d’inversió estrangera.

Etiquetes