Barcelona és la setena ciutat europea en inversions tecnològiques

La capital catalana acapara 1,500 milions de dòlars durant el 2021, cinc vegades més que el 2020

Redacció

Barcelona passa de l'onzena posició del rànquing europeu a la setena
Barcelona passa de l'onzena posició del rànquing europeu a la setena | Benjamín Gremler / Unsplash

Barcelona confirma la seva consolidació com a referent tecnològic europeu. Així ho assegura l’estudi State of European Tech 2021, elaborat per la firma Atomico, que registra que la capital catalana ha esdevingut enguany la setena ciutat europea en inversions en companyies tecnològiques després de captar 1.503 milions de dòlars. Aquestes xifres pràcticament quintupliquen les dades del 2020, en què la ciutat comtal va recollir 365 milions i era l’onzena població a escala europea.

Segons l’estudi europeu, la crescuda en inversió al global del continent ha superat per primera vegada els 100.000 milions de dòlars, una xifra que triplica les dades de 2020, afectades greument per la pandèmia. Això demostra, també, que la capital catalana ha crescut a un ritme superior que la resta d’Europa, almenys en termes relatius. Pel que fa a la resta de ciutats, Londres corona la classificació amb més de 18.000 milions de dòlars d’inversió, més del doble que la segona ciutat del rànquing, Berlín. París, Estocolm, Amsterdam i Munic són les altres ciutats per sobre de Barcelona, que enguany supera poblacions com Farnham, Oxford, Madrid o Viena.

El primer tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni, ha assegurat que “Barcelona està vivint un bon moment des del punt de vista de l’economia i la creació d’oportunitats”, ja que “tots els indicadors demostren que ens estem recuperant amb molta solvència de la crisi mundial”. L’informe d’Atomico es complementa amb l’estudi que va publicar la setmana passada a consultora Boston Consulting Group (BCG), que situa Barcelona com a desena ciutat més atractiva per als professionals digitals.