Riot Games oficialitza el primer torneig de ‘LOL’ en català

Les Competicions LlOP de Gamesports Electrònics s’incorporaran a partir de gener al Circuit Tormenta

Redacció

Les Competicions LlOP s'integraran al circuit amateur de 'LOL' que Riot Games coordina a l'Estat espanyol
Les Competicions LlOP s'integraran al circuit amateur de 'LOL' que Riot Games coordina a l'Estat espanyol | RODNAE Productions (Pexels)

Les Competicions LlOP del videojoc League of Legends (LOL), impulsades per Gamesports Electrònics, han estat reconegudes oficialment per Riot Games, l’empresa creadora del títol, i passaran a formar part a partir del gener de 2023 del Circuit Tormenta de LOL. Amb aquest moviment, el torneig es convertirà en la primera competició de l’eSport més popular del món que ofereix les retransmissions en català, segons han anunciat els seus organitzadors en la roda de premsa de presentació del festival SAGA.

Més enllà de les grans competicions nacionals com la Superlliga organitzada per la LVP, on participen equips professionals, Riot Games disposa d’una sèrie de circuits oberts a l’escena amateur en què els jugadors, de manera individual o en equip, poden participar en diverses lligues i campionats organitzades per entitats externes i sumar punts en una classificació general. La companyia empra aquest sistema pels seus tres videojocs competitius principals: League of Legends, Valorant i League of Legends: Wild Rift. Ara per ara, l’entitat catalana sumarà únicament les competicions LlOP de LOL al circuit oficial, però també organitza tornejos del videojoc Valorant. De fet, durant el congrés SAGA celebrarà en directe les semifinals i final del campionat en curs.

Gamesports Electrònics es va fundar a Lleida el 2020, inicialment amb el nom de Gamesports Lleida, com una comunitat de videojugadors i retransmissors en català. Amb el temps s’ha convertit en la principal associació de jugadors amateurs de Catalunya i és la impulsora i coordinadora de diverses lligues i tornejos, amb més de 40 equips i 250 participants. “Ens va aparèixer l'oportunitat de fer una reunió amb ells a Madrid. I allí ens van comunicar que els agradava el nostre projecte i que volien que actuéssim sota el seu paraigua per poder retransmetre les partides del LOL”, ha declarat el cofundador de Gamesports Electrònics, Noé Bosch, en declaracions a 324.cat.