Google Chrome és el navegador amb més vulnerabilitats de 2022

El ‘software’ duplica les incidències del segon classificat, Mozilla Firefox, i també és el líder històric amb 3.159 casos

Categories:

Redacció

Google Chrome acumula enguany 303 vulnerabilitats de seguretat, per les 117 de Mozilla Firefox o les 103 de Microsoft Edge
Google Chrome acumula enguany 303 vulnerabilitats de seguretat, per les 117 de Mozilla Firefox o les 103 de Microsoft Edge | PhotoMIX Company (Pexels)

Un estudi elaborat per la companyia AtlasVPN conclou que Google Chrome és el navegador d'internet amb un nombre més elevat de vulnerabilitats de seguretat en el que portem de 2022, amb un total de 303. L’empresa ha comptat el nombre de casos registrats a la base de dades VulDB, que s’encarrega de monitorar totes les bretxes de ciberseguretat que es detecten entre els principals productes electrònics del món.

L’informe d’Atlas VPN analitza l’estat de seguretat dels cinc principals navegadors d’internet, i destaca el fet que Chrome té més del doble d’incidències registrades que el segon de la taula, Mozilla Firefox (117). No només això, sinó que en termes històrics el navegador de Google també és el que més vulnerabilitats aglomera, un total de 3.159. Això sí, en aquesta segona classificació, Firefox no es troba tan lluny, amb 2.361 situacions detectades. Pel que fa a la resta de navegadors, destaca el fet que Opera no ha tingut cap vulnerabilitat en tot el 2022, mentre que Safari n’acumula 26 i Microsoft Edge, 103.

Això amb el fet que Google Chrome és el navegador d’internet més utilitzat al món, amb una quota del 64% dels usuaris de la xarxa, segons un estudi anterior d’Atlas VPN, basat en dades de GlobalStats. Més de 3.300 milions de persones tenen l’eina de Google com a opció principal per bussejar per internet, mentre que Safari és la segona opció, amb més de 1.000 milions d’usuaris que suposen una mica més del 19% del mercat. En termes de privacitat, el navegador més segur del món és, d’acord amb el portal especialitat PrivacyTests, LibreWolf, un programari de codi obert creat a partir de Firefox, tot i que Brave també dona molt bons resultats, d’acord amb la mateixa font.