Chrome lidera el mercat dels navegadors d’internet amb més d’un 64% dels usuaris

Safari ocupa la segona posició després de superar per primera vegada els 1.000 milions de consumidors

Categories:

Redacció

Google Chrome és utilitzat per més de 3.300 milions de persones
Google Chrome és utilitzat per més de 3.300 milions de persones | Deepanker Verma (Pexels)

Google Chrome és el navegador web més utilitzat al món, amb més de 3.300 milions d’usuaris, d’acord amb els càlculs efectuats per atlasVPN a partir de les dades recaptades per l’statcounter de GlobalStats. L’eina creada per l’empresa ubicada a Mountain View (Califòrnia) aglomera el 64,34% dels consumidors d’internet, una fita que atlasVPN associa a la gran extensió que ha aconseguit l’ecosistema d’eines en línia de la companyia, amb puntals com YouTube, Drive, Maps o Calendar.

En segona posició s’ubica Safari, el navegador exclusiu per a dispositius iOS. El servei d’Apple ha aconseguit, per primera vegada, superar els 1.000 milions d’usuaris, la qual cosa suposa el 19,16% del mercat. Una de les principals raons que atlasVPN associa a aquesta fita és la instal·lació automàtica de Safari en tots els iPhone i ordinadors Mac, tot i que també destaca l’esforç que la companyia fundada per Steve Jobs ha dedicat a millorar la seguretat i la privacitat del seu programari.

Edge, el navegador de Microsoft que substitueix el clàssic Internet Explorer, ha aconseguit ascendir a la tercera posició en el rànquing d’ús mundial, amb uns 212 milions d’usuaris internacionals, que representen el 4,05% del total. Molt a prop es troba Mozilla Firefox, amb poc més de 179 milions de persones (3,41%), l’alternativa de codi obert més popular a la xarxa. Samsung Internet, Opera i el navegador d’Android completen la classificació, tots ells amb una presència inferior al 3%.

 

 

Etiquetes