La barcelonina Petoons Studio obre una nova delegació a Girona

L’estudi de videojocs preveu contractar-hi 20 professionals i arribar als 70 empleats a Catalunya

Categories:

RedaccióACN

L'empresa, que creixerà un 40% amb el nou estudi, ha escollit Girona per acostar-se a l'ecosistema de la UdG
L'empresa, que creixerà un 40% amb el nou estudi, ha escollit Girona per acostar-se a l'ecosistema de la UdG | Cedida

L'empresa catalana de videojocs Petoons Studio, fundada a Barcelona ara fa sis anys, ha obert una delegació a Girona amb l'objectiu de “consolidar el projecte i captar talent gironí”. L'estudi independent de creació desenvolupa videojocs propis i per a tercers, i ha participat en la creació dels videojocs de sèries infantils com Peppa Pig o PJ Masks. A Girona, Petoons Studio preveu contractar-hi 20 professionals nous, cosa que li suposarà créixer un 40% en plantilla i arribar als 70 treballadors. Actualment, ja n'hi ha cinc que treballen a la nova delegació de Girona.

Els seus fundadors, Sergio Garcia i Dani del Amor, expliquen que han escollit la ciutat perquè “ja teníem un grup de treballadors gironins i, davant les necessitats de creixement, ens va semblar un pas natural fer-ho aquí”. A més, destaquen que Girona els ofereix “un entramat acadèmic al voltant de la UdG (Universitat de Girona) i altres centres de formació relacionats de manera directa o indirecta amb el sector dels videojocs”. Això, expliquen, permet que el guany sigui doble: “Per una banda, els estudiants que acaben les seves carreres tenen a tocar de casa un estudi de referència al país que treballa en grans projectes internacionals; i per l'altra, Petoons Studio té accés a nous professionals qualificats que poden aportar el seu talent i créixer i desenvolupar la seva carrera en els nostres projectes”.

En l’actualitat, Petoons Studio treballa en el desenvolupament de Curse of the Sea Rats, un títol del gènere metroidvania que destaca per l’ús d’animacions fetes a mà i que es publicarà durant el primer trimestre de 2023 de la mà del publisher PQube, malgrat que a l’Estat espanyol serà distribuït en format físic per Meridiem Games. L’empresa, que també ha elaborat videojocs per encàrrec per companyies com la nord-americana Outright Games o la japonesa Bandai Namco, aposta fermament per la diversitat dins la seva plantilla, atès que fins a un 40% dels treballadors formen part del col·lectiu LGTBI+, mentre que un 35% són dones (10 punts més que la mitjana a Catalunya).

Etiquetes