El BNEW vol convertir Barcelona en la “capital mundial” de la nova economia

L’esdeveniment celebrarà la 3a edició del 3 al 6 d’octubre amb 600 ponents i amb la previsió de més de 12.000 visitants

Categories:

Redacció

El BNEW oferirà 130 panells i conferències repartides en set verticals temàtiques
El BNEW oferirà 130 panells i conferències repartides en set verticals temàtiques | Cedida

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) organitzarà per tercer any consecutiu la Barcelona New Economy Week (BNEW), l’esdeveniment que congregarà a la capital catalana els principals actors de la indústria 4.0. La trobada se celebrarà del 3 al 6 d’octubre a l’edifici DFactory de Barcelona, en el qual s’oferiran 130 panells, sessions i debats en què participaran 600 ponents d’arreu del món.

L’objectiu del BNEW no és altre que “unir tota la indústria de la nova economia sota un mateix estendard per construir junts el full de ruta del futur”, segons ha declarat aquest matí el delegat especial de l'Estat al CZFB, Pere Navarro. Per fer-ho, els impulsors han escollit set verticals principals sota les quals s’organitzen les activitats del congrés: Digital Industry, Invest, Sustainability, Mobility, Real Estate, Talent i Experience. “Aquests panells han estat expressament seleccionats segons les tendències més actuals i explorant múltiples aspectes relacionats amb les noves oportunitats i les vertiginoses transformacions econòmiques i tecnològiques que estem vivint”, ha apuntat la directora general del CZFB, Blanca Sorigué.

Set verticals per definir l’economia del futur

El primer dels set espais de la tercera edició del BNEW, Digital Industry, està dedicat a les possibilitats del món digital, amb temàtiques clau com el metavers, la ciberseguretat o la presència de la dona en la tecnologia. Per la seva banda, BNEW Invest se centrarà en els riscos i oportunitats de l’economia actual, en les energies renovables o en les criptomonedes amb la presentació d’un informe sobre les noves tendències d’inversió internacional.

La secció de Real Estate abordarà qüestions com l’arquitectura sostenible, les smart cities o les proptech, mentre que a BNEW Mobility els protagonistes seran els ferrocarrils, els avions green i els ports intel·ligents. El panell de Talent debatrà els reptes del sector en l’àmbit educatiu i quins seran els nous perfils que estan creant la indústria 4.0, i en l’àrea de Sustainability es parlarà sobre el consum sostenible, l’economia circular o la gestió de residus. Finalment, i en un format diferent de les altres sis, BNEW Experience s’enfocarà en la divulgació de l’oci i la cultura barcelonina, amb esdeveniments culinaris de múltiples entitats gastronòmiques de la ciutat, experiències tecnològiques immersives i exposicions d’escultura, pintura i moda.

Entre els ponents que participaran destaquen personalitats com el director general d’ALISYS, Daniel Setó; el secretari general d'Indústria i de la Petita i mitjana empresa del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, Raül Blanco, o la responsable dels fons europeus a la secretària d'Afers exteriors i la UE, Conxita Font. D’altra banda, el 5 d’octubre es lliuraran els premis Start-up Millor Innovació, on es reconeixeran les start-ups més disruptives entre les 50 candidates que s’han presentat. En l’edició de 2021 l’organització va guardonar a empreses emergents com Opground, The Blue Box, Advanced Air Mobility o Newe.

Després de dos anys marcats per la pandèmia, la nova edició del BNEW aposta fermament per la presencialitat allotjant l’esdeveniment a l’edifici DFactory, amb la previsió de rebre més de 12.000 professionals de més de 100 països diferents. Tanmateix, l’organització no renuncia al format híbrid, i totes les seves activitats es podran seguir de manera virtual, tant en directe com en diferit, a través de la seva plataforma digital.