Barcelona crearà un fons d’inversió publicoprivat per a ‘start-ups’ ‘deep tech’

L’ajuntament invertirà 10 MEUR, però s’espera arribar als 30 MEUR a través d’aportacions privades

Categories:

ACN

El nou fons d'inversió s'ha presentat a la primera edició del Barcelona Deep Tech Summit
El nou fons d'inversió s'ha presentat a la primera edició del Barcelona Deep Tech Summit | Ajuntament de Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona obrirà en les pròximes setmanes un fons d'inversió publicoprivat per a empreses emergents deep tech, és a dir, aquelles que surten d'universitats i centres de recerca i treballen amb alta tecnologia per arribar a solucions innovadores que responguin als reptes presents i futurs de la societat. El consistori hi aportarà 10 milions d'euros, mentre que el fons podria arribar als 30 milions comptant amb les aportacions privades.

El primer tinent d'alcaldia, Jaume Collboni, ha afirmat que "les empreses han de poder fer innovació empresarial basada en la ciència per millorar el benestar de les persones, amb impacte en l'eficiència energètica, el clima, la salut, i lluita contra malalties". I és que segons el consistori, l'impacte d'aquestes iniciatives representarà solucions i més innovació per a resoldre malalties generalitzades i minoritàries, avenços en coets, satèl·lits, energies netes, transports, i assumir els desafiaments socials, lluitant contra les desigualtats. "Barcelona és la capital científica d'Espanya i la vuitena d'Europa", ha defensat la ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, raó per la qual aposten per la creació d'un pol de recerca biomèdica a la Ciutadella que sigui un centre de coneixement i treballi per la innovació i cerca de solucions a futur.

La creació d'aquest nou fons és un dels anuncis que s'ha fet aquest dijous durant el primer congrés Barcelona Deep Tech Summit, punt de trobada de comunitat científica i emprenedora que ha comptat amb 500 participants i la presència d'organismes i grans empreses. Aquesta mesura se sumarà a un altre instrument de finançament creat per l'Ajuntament de Barcelona i Barcelona Activa per a start-ups, Barcelona Accelera, que també va ser impulsat amb 10 milions d'euros d'inversió pública, una xifra que es va quintuplicar amb fons privats i que repercuteix a empreses emergents de la ciutat.