Barcelona destinarà 10 MEUR per finançar projectes ‘deep tech’

El fons estarà gestionat pel Consell de la Barcelona Innovation Coast, una plataforma publicoprivada creada per situar la ciutat en el plànol internacional

Redacció

La nova associació publicoprivada estarà presidida per la tercera tinent d'alcaldia de Barcelona, Laia Bonet
La nova associació publicoprivada estarà presidida per la tercera tinent d'alcaldia de Barcelona, Laia Bonet | Ajuntament de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat la creació del Fons Deep Tech Barcelona, un instrument financer ideat per impulsar projectes d’innovació tecnològica d’alta complexitat nascuts a la capital catalana. La nova eina tindrà una dotació mínima de 10 milions d’euros i vol crear sinergies amb el Barcelona Deep Tech Node, l’espai de mentoratge i acceleració de start-ups presentat a principis de novembre. Aquest mecanisme s’ha presentat durant l’acte de constitució del Consell de la Barcelona Innovation Coast (BIC), una nova plataforma publicoprivada creada per situar la ciutat com un referent científic i tecnològic a escala internacional.

El Fons Deep Tech Barcelona es planteja cinc objectius a l’hora de finançar noves iniciatives: fomentar la innovació i la transferència de tecnologia, millorar l’intercanvi de coneixement entre empresa i recerca, promoure projectes emprenedors en l’àmbit científic, ajudar a finançar actors de la indústria ubicats a Barcelona i fomentar el creixement i l’atracció de companyies del sector deep tech a la ciutat comtal. “La innovació és clau per una ciutat més pròspera, però també socialment més justa”, ha expressat la tercera tinenta d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Bonet, qui actuarà com a presidenta del Consell del BIC.

Més enllà del fons d’inversió, la BIC preveu donar suport al sector deep tech amb la creació de sandboxes o urban labs, uns espais de proves per testejar solucions amb seguretat i aïllament. Donada la complexitat d’aquests entorns, el Consell de la plataforma organitzarà rondes d’entrevistes amb cadascun dels projectes. D’altra banda, la BIC també preveu organitzar unes jornades anuals de networking entre empresaris i investigadors, amb la voluntat de generar un espai per crear nous acords de finançament i col·laboració.