Fractus i la UPC s’alien per crear un ‘hub’ de recerca en tecnologies ‘deep tech’

El nou centre realitzarà ‘workshops’, acollirà doctorats industrials i incubarà i accelerarà ‘start-ups’

Categories:

Redacció

Fractus és una empresa especialitzada en tecnologies 'deep tech' sorgida com una 'spin-off' de la UPC
Fractus és una empresa especialitzada en tecnologies 'deep tech' sorgida com una 'spin-off' de la UPC | UPC

La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i la seva spin-off Fractus han acordat la creació del Fractus-UPC Deep Tech Hub, un nou centre de recerca i innovació destinat a les tecnologies deep tech. L’objectiu de les noves instal·lacions serà dissenyar i millorar noves solucions tecnològiques d’alt impacte social, així com esdevenir un espai de creació i impuls de start-ups basades en descobriments científics d’alta complexitat.

El Fractus-UPC Deep Tech Hub abraçarà un ventall ampli de disciplines en què s’està innovant gràcies a la tecnologia, com la mobilitat i la logística, els materials, la sostenibilitat, la logística, l’enginyeria biomèdica, les tecnologies mediambientals i energètiques i la informació i la comunicació. També tindrà espai per les àrees més emergents, com són la computació quàntica, la fotònica, la intel·ligència artificial, la ciberseguretat, la robòtica, l'electrònica i els materials avançats.

Per fer-ho, el nou clúster vol convertir-se en un pol d’atracció de doctorats industrials a través de col·laboracions en projectes de recerca i innovació, desenvolupament de workshops i processos d’incubació i acceleració d’empreses emergents. El centre també té previst organitzar fòrums, reptes d’innovació i premis adreçats a estudiants de grau i màster de la UPC.