Horizon Worlds, el metavers de Meta, ja està disponible a Catalunya

La nova aposta de Mark Zuckerberg es llança a Espanya i França després d’estrenar-se als Estats Units, el Canadà i el Regne Unit

Categories:

Redacció

El CEO i fundador de Meta, Mark Zuckerberg, ha desvelat la notícia amb una 'selfie' virtual amb la Sagrada Família i la Torre Eiffel de fons
El CEO i fundador de Meta, Mark Zuckerberg, ha desvelat la notícia amb una 'selfie' virtual amb la Sagrada Família i la Torre Eiffel de fons | Mark Zuckerberg (Facebook)

Mark Zuckerberg, fundador i CEO de Meta, ha desvelat que la primera gran aposta de la companyia pel metavers, la plataforma Horizon Worlds, ja es troba disponible a França i Espanya. La nova xarxa social dels creadors de Facebook i Instagram es basa en l’ús de la realitat virtual i fins ara només s’hi podia accedir des dels Estats Units, el Canadà i el Regne Unit, països on es va llançar l’any passat, i en els quals suma en l'actualitat uns 300.000 usuaris mensuals.

Per accedir a Horizon Worlds cal tenir més de 18 anys i disposar d’unes ulleres virtuals Meta Quest 2, el hardware dissenyat per la companyia. La plataforma ens transporta en uns mons virtuals tridimensionals i de baixa càrrega poligonal, en els quals controlem un avatar amb un estil artístic que recorda, de manera superficial, als personatges de les pel·lícules d’animació 3D de Pixar.

La notícia ha estat comunicada pel mateix Zuckerberg a través del seu compte de Facebook, on ha publicat una selfie del seu avatar virtual amb unes reproduccions de la Torre Eiffel i la Sagrada Família de fons. El CEO de Meta ha confirmat en aquest missatge que planegen obrir l’accés de la plataforma a nous països en el futur pròxim. Ara per ara, els usuaris poden dissenyar nous escenaris i interactuar amb els altres jugadors i les seves creacions, així com experimentar alguns dels jocs integrats dins de la xarxa social.