Les millors apps per cuidar les plantes

Tenir cura de les flors d’exterior i de les espècies d’interior no és una tasca fàcil, però la tecnologia pot ser un aliat

Categories:

Redacció

Les apps poden ser la millor guiar per aprendre a cuidar les plantes
Les apps poden ser la millor guiar per aprendre a cuidar les plantes | Renate Köppel / Pixabay

Tenir cura de les plantes no és una tasca fàcil. Encara menys si en tenim de diverses famílies: les que demanen poc reg, les que busquen sol indirecte, les que necessiten estar gairebé enganxades a la finestra, les que beuen aigua cada dia, les que demanen humitat diària... A vegades, cal una enciclopèdia! Precisament per facilitar aquesta tasca, i ser una mena de guia, les apps poden ser la millor eina per cuidar-les adequadament. També serveixen per posar nom i cognoms a aquelles que no tenim del tot localitzades o, fins i tot, per parlar amb la comunitat quan sorgeixen dubtes. Et detallem algunes aplicacions mòbil.

Vera

Permet tenir una llibreria amb tots els exemplars que tinguis a casa per fer-ne seguiment. Dona l’opció d’habilitat un horari de reg, de fertilització i d’hores de sol en cada cas. També dona l’opció d’incloure fotografies en la fitxa de cada planta, així es pot comprovar la seva evolució.

L’aplicació inclou consells i trucs per a cada espècie de la mà d’especialistes.

Disponible per a Android i iOS.

Waterbot

Tot i que l’operativa és similar a l’anterior, aquesta opció està especialitzada en la dosi d’aigua. Ajuda l’usuari a saber cada quant i amb quina quantitat cal reglar les plantes mitjançant notificacions.

La seva operativa és senzilla gràcies a una plataforma intuïtiva i amb una experiència d’usuari totalment adaptada per a qualsevol nivell. Precisament aquest l’element que ha permès a l’aplicatiu posicionar-se entre els més populars.

Disponible per a Android i iOS.

Gerente de jardín

Regar, fertilitzar, humitejar, aplicar pesticida, podar, trasplantar... L’aplicació orienta sobre com i quan efectuar cadascuna d’aquestes tasques de manera individual en les plantes i flors. És possible gràcies a, com en la majoria de plataformes, a les fitxes de cada exemplar de la biblioteca, les quals es poden nodrir amb fotografies per controlar el creixement.

L’element addicional d’aquesta proposta és que es poden compartir les dades amb els contactes de l’agenda i de les apps de missatgeria instantània, i trobar floristeries a la zona. Compta també amb una comunitat oberta per ajudar-se els uns als altres.

Disponible per a Android.

Plantsss

Aquesta enciclopèdia digital conté informació sobre les característiques principals, l’època de l’any de plantació i de floració, clima, origen, sòl més adequat, reg o llum per a cadascuna de les plantes, arbres, flors o arbusts inclosos a la plataforma. Permet identificar qualsevol espècie

A més de disposar d’un espai amb problemes freqüents i solucions, ofereix la possibilitat d’enviar una fotografia de la planta per resoldre-ho.

Disponible per a Android i iOS.

Info Jardín

Llista en una mena de rànquing les plantes més populars per trobar-les fàcilment. En la base de dades compta amb un gran nombre d’espècies i classes, de les quals ofereix tota la informació necessària perquè no s’escapi cap detall sobre l’aigua, el sol o les malalties, entre altres.

Malgrat que el nombre de plantes incloses no és tan elevat com en altres apps, la plataforma destaca per l’experiència d’usuari, plenament estructura, de fàcil lectura i intuïtiva, segons destaquen les persones que l’empren.

Disponible per a Android.

Etiquetes