Aquestes són les apps més perjudicials per al nostre son

El 78% de les persones empra els seus telèfons abans d’anar a dormir, segons un estudi

Redacció

TikTok, Instagram i Snapchat són les xarxes menys recomanades per emprar abans d'anar al llit
TikTok, Instagram i Snapchat són les xarxes menys recomanades per emprar abans d'anar al llit | Ivan Oboleninov (Pexels)

TikTok s’ha convertit en l’app més descarregada del món durant el 2021 i en el domini més popular per davant de Google, però també és una de les aplicacions que més afecten el nostre descans quan les emprem abans d’anar a dormir. Així ho afirma el portal especialitzat en el sonSleep Junkies en un estudi que recull The Sun, que situa els usuaris de la xarxa social xinesa com els que menys percentatge de son profund gaudeixen després de passar temps amb l’aplicació durant l’hora anterior a anar al llit.

En concret, les persones que fan servir TikTok abans d’anar a dormir triguen una mitjana d’una hora i set minuts a adormir-se i només dediquen un 14% del seu temps de son a la fase MOR (moviment ocular ràpid, REM en anglès). Instagram se situa en segona posició, amb 58 minuts d’espera per adormir-se i un 15.5% de son en fase MOR, mentre que Snapchat és tercera amb 56 minuts d’espera i un 16% de son en fase MOR.

“Hi ha molta informació en línia sobre les millors maneres de caure adormits, però sembla que l'ús d'aplicacions de xarxes socials ens està impedint a molts de nosaltres obtenir el descans que necessitem”, assegura al mitjà britànic la investigadora de Sleep Junkies, Dorothy Chambers. Segons apunta l’estudi, el 78% de les persones enquestades (un total de 2.012 adults) fa servir el telèfon mòbil durant l’hora anterior a entrar al llit, una pràctica que condiciona el nostre repòs, ja que la llum blava que emeten els smartphones estimula el nostre cervell. Un estudi de la Facultat d’Òptica i Optometria de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) del 2016 recomanava l’ús de l’aplicació Filtro Luz Azul a Android per minvar els seus efectes.