Cinc apps per trobar la millor platja
Categories:
Quan arriba el bon temps i les temperatures comencen a tenyir de vermell els termòmetres, tothom pensa en el mateix: platja. És una bona idea per refrescar els dies d’estiu, però que també acaba generant maldecaps si et trobes aturat a la carretera amb retencions o et resulta impossible trobar un lloc on aparcar el cotxe un cop has arribat a la costa, o bé trobar un lloc a la sorra per posar-hi la tovallola és missió impossible. Per tal de solucionar aquestes situacions molestes, existeixen tota mena d’aplicacions i plataformes que informen sobre l’afluència de les platges, el seu estat de neteja o l’estat de la mare, entre altres. Aquí tens algunes d’aquestes apps i eines perquè gaudir de la mar sigui de debò un gaudi i no un moment estressant.
Platges.cat
La plataforma impulsada per la Generalitat de Catalunya i l’Agència Catalana de l’Aigua informarà a partir del 15 de juny de l’estat de l’aigua, tant de la temperatura o brutícia, com de les meduses. També està pensada per ajudar els usuaris a identificar quina mena de platja prefereixen: pedra, sorra, amb poca o molta fondària... I delimitant zones per tal d’aprofitar el màxim el dia i no perdre un temps excessiu en desplaçaments.
A més a més, la proposta ofereix consells de seguretat i prevenció per tal d’evitar cremades, robatoris o altres sorpreses.
Les apps informen de l'estat i temperatura del mar, l'existència de meduses o dels accessos a l'espai
iPlaya
L’app es troba en marxa des del 2010 i ja ha sumat més de 4.300 platges de la península Ibèrica. Cada indret compta amb una fitxa on s’especifica les característiques de la zona de sorra i de la de mar, els serveis del voltant, els accessos per via terrestre i una predicció meteorològica a partir de les dades de l’agència espanyola de meteorologia Aemet. La solució permet connectar-se al GPS i localitzar l’usuari per trobar les zones de costa més properes.
L’aplicació es pot sincronitzar amb l’Apple Watch i obtenir tota la informació a través del gadget. També ha habilitat l’opció de marcar les platges preferides per tenir-hi un accés més àgil quan es vulgui consultar alguna dada.
Disponible per a iOS i Android.
iBeach
El punt feble d’aquesta aplicació rau en el fet que ofereix informació d’un nombre menor de platges, però és més precisa pel que fa a l’ús de la geolocalització per oferir dades en temps real de les zones més properes. L’app ha estat desenvolupada per Aqualogy i també aporta detalls d’interès com l’existència de meduses, temperatura de l’aigua, afluència o vies per accedir a l’entorn tant en transport públic com privat.
Es pot descarregar gratuïtament per a iOs i per a Android.
La geolocalització permet trobar les platges més properes a l'usuari
ElTiempo.es
El conegut portal de predicció meteorològica compta tant al web com a l’app amb un apartat específic per conèixer l’estat de les platges i la mar. Basada també en la geolocalització, troba els punts d’interès més propers i informe els usuaris de les temperatures, la radiació, les onades o el vent.
A més a més, destaca per dedicar un apartat als navegants. Els propietaris de barques i vaixells hi poden consultar la previsió a cinc dies de l’altura, la direcció i la durada de les onades.
La descàrrega es pot fer per a iOS i per a Android sense cap cost.
Infoplatges
Pensada per a la ciutadania del Barcelonès i el Baix Llobregat, l’Autoritat de l’Àrea Metropolitana de Barcelona posa a la seva disposició una web que recull la informació de la costa des de Montgat fins a Castelldefels. Més enllà de la informació bàsica sobre el temps, la temperatura, la radiació o la mar, la plataforma també està pensada perquè qualsevol persona pugui informar dels desperfectes, incidències amb els equipaments públics o neteja.
S’hi pot accedir fàcilment a través del web i per mitjà d’aplicació mòbil.