Elon Musk es retira de la compra de Twitter
La companyia ha anunciat accions legals per fer complir l’acord signat a finals d’abril
Categories:
Dos mesos més tard de tancar l’acord per adquirir el 100% de Twitter per 41.000 milions d’euros, el magnat sudafricà Elon Musk ha anunciat la seva retirada de les negociacions. El fundador de Tesla i SpaceX al·lega que l’empresa s’ha negat a comunicar-li el nombre de bots que hi ha actualment a la xarxa social. “Durant gairebé dos mesos, Musk ha buscat les dades i la informació necessària per fer una avaluació independent de la prevalença de comptes falsos o spam a la plataforma de Twitter. Twitter ha fallat o s’ha negat a proporcionar aquesta informació”, escriu l’equip legal del multimilionari en el document on anuncia legalment que abandona la transacció.
Davant d’aquestes acusacions, la directiva de la companyia defensa que sí que ha proporcionat la informació sol·licitada -el juny van donar accés a Elon Musk a Firehouse, una eina per analitzar dades de la xarxa social en temps real-. "La Junta de Twitter es compromet a tancar la transacció segons el preu i els termes acordats amb el Sr. Musk i té previst iniciar accions legals per fer complir l'acord de fusió. Estem segurs que ens imposarem al Tribunal de Cancelleria de Delaware”, ha expressat en un tuit el president de la junta directiva de la companyia, Bret Taylor. En aquest sentit, i més enllà de possibles demandes que la companyia pugui interposar a Musk, el contracte inclou una clàusula segons la qual el comprador havia de pagar una multa de 1.000 milions de dòlars en cas de retirar-se per un bloqueig regulador o algun altre condicionant extern.
The Twitter Board is committed to closing the transaction on the price and terms agreed upon with Mr. Musk and plans to pursue legal action to enforce the merger agreement. We are confident we will prevail in the Delaware Court of Chancery.
— Bret Taylor (@btaylor) July 8, 2022
La compra de Twitter per part d’Elon Musk ve motivada per la voluntat del magnat a potenciar la “llibertat d’expressió” de la xarxa social. El fundador de Tesla ha defensat diverses mesures en aquesta línia, com la publicació en obert de l’algoritme de Twitter a Github (com ja fan Linux i Signal), la lluita contra comptes falsos i bots dedicats al spam o la renúncia als bloquejos permanents d’usuaris. Musk també ha mostrat molt interès en la possibilitat d’editar tuits, una opció en què la plataforma ja treballa des de fa mesos, juntament amb noves característiques com la coautoria de tuits.